• 22/02/2024

Fietsostrade in Hove krijgt conflictvrij kruispunt, lichtwandeling in Fort 4

HOVE – Aanstaande woensdag 1 december starten de gemeente Hove en de provincie Antwerpen met een proefproject ter hoogte van het kruispunt Dennenlaan – Beekhoekstraat. De bedoeling van dit project is het conflict tussen gemotoriseerd verkeer en zachte weggebruikers op dat kruispunt te minimaliseren. En zo de verkeersveiligheid voor alle verkeersdeelnemers vergroten.

Begin oktober organiseerden de gemeente Hove en provincie Antwerpen een infomarkt om het proefproject rond de fietsostrade F1 in Hove toe te lichten. Tijdens die avond kwam er heel wat feedback en bekommernissen naar voor. Deze werden ter harte genomen. Samen met het college van Burgemeester en Schepenen bekeek de provincie Antwerpen welke feedback een plaats kon krijgen in het project.

Vooral de opvolging van dit proefproject is enorm belangrijk. Daarom zullen er tussentijdse evaluaties, zoals tellingen, snelheidsmetingen en observaties ter plaatse, uitgevoerd worden. Deze gegevens kunnen dan vergeleken worden met de cijfers van voor de start van het project. Om aandacht te vragen voor alle verkeersdeelnemers op het kruispunt van de Beekhoekstraat en Dennenlaan krijgt het wegdek de boodschap ‘Graag traag’.

De zebrapaden blijven behouden zodat ook voetgangers met voorrang kunnen oversteken. De voorziene rode toplaag op het wegdek wordt niet aangebracht tijdens het proefproject. Daarnaast verdwijnt de plantenbak het dichtst tegen de brug, dit voor een betere zichtbaarheid. De fietsers op de fietsostrade F1 Antwerpen-Mechelen krijgen voorrang en wordt er gewerkt met een verkeersfilter voor gemotoriseerd verkeer onder de brug. Dit betekent dat er geen auto’s meer onder de brug mogen rijden. Het proefproject loopt tot mei 2022.

Van vrijdag 26 tot zondag 28 november kan je deelnemen aan de Lichtwandeling in FORT 4 in Mortsel en je laten betoveren door een sprookjesachtig schouwspel. De wandeling start bij het invallen van de duisternis ter hoogte van de shelter, waardoor je het parcours kan verkennen tussen 18 en 22 uur. De Lichtwandeling is gratis, reserveren is niet nodig.

Ilse Lacante (N-VA), schepen voor vrije tijd: ‘Het hoofdfrontgebouw van FORT 4 krijgt de hoofdrol in dit spektakel van licht en bewegende beelden. Klassieke muziek en speciale acts maken van deze wandeling een magisch avontuur.’

‘Het is dan ook een perfecte gezinsuitstap voor jong en oud. Kinderen kunnen probleemloos deelnemen aan de wandeling, die iedereen op eigen tempo kan maken. Door de ogen van de allerkleinsten transformeert het fort al snel in een lichtgevend sprookjesbos. ‘

Aan de ingang wordt het Covid Safe Ticket gescand voor deelnemers vanaf twaalf jaar. Ook een mondmasker is verplicht vanaf de leeftijd van tien jaar.

Lacante: ‘Deze mooie en uitzonderlijke opvoering geeft de Mortselaar hopelijk weer wat licht in deze toch al donkere periode. Genieten dus van dit feeërieke tafereel.’ (EM / Foto Provincie Antwerpen)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten