Fietsen langs het water in Mol, Festival van Vlaanderen in Postel en Centrum
MOL – Geniet op zondag 20 augustus van 14 uur tot 17.30 uur van een namiddag fietsen in een groene en waterrijke omgeving. Het vertrek is voorzien om 14 uur op parking ’t Getouw, Molenhoekstraat 2 in Mol.
Deelnemen kost acht euro, voor wie jonger is dan twaalf jaar betaal je 2,5 euro. De prijs is inclusief een drankje en versnapering. Vooraf inschrijven is niet nodig, maar wel mogelijk.
Hans De Groof (N-VA), schepen voor toerisme: ‘Je kan in MooiMol uren fietsen langs het water. Hoe is al dat water hier gekomen? Vanaf wanneer dateren de twee kanalen die onze gemeente rijk is en waartoe waren ze de aanzet? Wat doen men met al dat witzand dat nadien uit onze bodem werd/wordt gehaald? Niet de afstand van 30 kilometer, maar de info staat hier op de eerste plaats. En of je heel wat nieuwe zaken te weten komt. In de helft van de tocht is er een langere stop voorzien om de dorst te lessen. Waar precies? Aan de rand van het water, wat dacht je.’ Info hier
Geeft je computer een foutmelding of doet hij niets meer? Kom dan op zaterdag 19 augustus vanaf 9 uur langs bij de computerdokters in het lokaal dienstencentrum in Ten Hove, Jakob Smitslaan 28. De vrijwilligers van DigiKnop helpen je graag verder met installaties, antivirus, je zoektocht naar een nieuwe computer,… Je bent welkom tussen 9 en 12 uur. Een ingewikkeld probleem of meerdere vragen? Kom dan zo vroeg mogelijk langs.
Het Festival van Vlaanderen Kempen organiseert opnieuw twee concerten in Mol onder de noemer ‘Musica Divina’ (zie foto). Op zondag 24 september geniet je van Franse barokmuziek en Indische raga’s in de abdij van Postel. Op woensdag 4 oktober mijmer je over het verleden, heden en toekomst in de Sint-Pieter en Pauwelkerk. Beide voorstellingen starten om 20 uur en kosten twintig euro. Jongeren onder 26 jaar betalen tien euro.
Het centraal thema van Musica Divina verandert elk jaar. Vorig jaar lag de focus op het helende aspect van muziek, dit jaar luidt het motto ‘Zorgen voor elkaar’. Deze actuele uitdaging komt in allerlei dimensies aan bod. Tijdens de concerten zorgt de muziek voor verbinding tot elkaar: tussen de musici onderling, maar zeker ook tussen de musici en de luisteraars.
Viola da gambaspeelster Romina Lischka hoeft nauwelijks een introductie. Ze kreeg in 2018 de Klaraprijs voor solist van het jaar, was in 2019 centrale artiest in Bozar en kreeg in 2020 een Ultimaprijs van de Vlaamse Regering. Voor Musica Divina ontwikkelt ze een soloprogramma dat via Franse barokmuziek en Indische raga’s op zoek gaat naar het helende aspect van muziek. Je kan ernaar gaan luisteren op 24 september in de Abdij van Postel, Abdijlaan 16.
Meestal ligt de muziek waarin ze uitblinken zo’n half millennium uit elkaar, maar voor het project ‘Brief aan de toekomst’ gingen Revue Blanche en Psallentes op zoek naar common ground. Die vonden ze op Italiaans grondgebied met muziek van de enigszins raadselachtige, maar altijd poëtische Salvatore Sciarrino en teksten uit het Trecento, zoals van die andere enigszins raadselachtige, maar altijd poëtische Italiaan, Francesco Petrarca. Deze ster uit de Renaissance schreef een brief over zichzelf en zijn ideeën, gericht ‘aan de toekomst’ (Epistola posteritati). Het deed de musici van beide ensembles mijmeren over hoe wij zelf naar het verleden, het nu en de toekomst kijken. Dit intense project is hun artistieke brief aan de toekomst. Een toekomst waarin menselijkheid centraal staat, waarin we hopelijk waarlijk zorgen voor elkaar. Het wordt opgevoerd op 4 oktober in de Sint-Pieter en Pauwelkerk, Markt 1. Tickets koop je hier . Je krijgt dan tevens en gratis drankje. (EM / Foto Gemeente Mol)