• 19/05/2024

De prijswinnaars

Fietsdiefstalpreventieactie aan station van Herentals

Het stadsbestuur organiseerde op woensdag 20 september van 7 tot 18 uur een actie rond fietsdiefstalpreventie aan het station. De stedelijke dienst gelijke kansen en preventie, de gemeenschapswachten, Fietspunt/de Sprong en Lokale Politie Neteland sloegen de handen in elkaar om preventietips te geven en fietsende pendelaars te belonen met fruit. Door het laten graveren van de fiets kon men een fietsslot winnen.

De laatste jaren daalde het aantal aangiftes van fietsdiefstallen jaar na jaar. Maar vorig jaar steeg dat weer. De meeste diefstallen gebeuren aan het station of in het stadscentrum. Daarom kunnen tijdens de week van de mobiliteit pendelaars hun fiets laten graveren of stikkeren. Deze campagne heeft een duidelijke boodschap: laat uw fiets merken, doe hem op slot en maak hem vast aan een kader of ander vast object. De NMBS heeft alle fietsparkingen voorzien van speciale beugels die de mogelijkheid bieden om de fiets aan het kader vast ze zetten. Als uw fiets wordt gestolen doe dan altijd aangifte bij de politie.

Tevens werden vandaag de winnaars bekend gemaakt van de vorige graveeracties. Zij kregen een goodie-bag met cadeaubon overhandigd door schepen Bart Michiels.

Fotografie: Adrie de KOK

 

­čĄ× Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten