• 27/05/2024

Fiets langs Geelse Korte Keten, tal van evenementen in Tuin van Larum

GEEL – KWB Holven heeft dit jaar opnieuw een fietstocht uitgestippeld langs enkele Geelse korte keten initiatieven. Je kunt de tocht op elk moment maken en dit tot zondag 1 oktober 2023. Je start aan de kerk in Holven. De route is ongeveer 35 kilometer.

 De fietsroute gidst je op een fijne en sportieve manier langs een aantal leuke korte keten-initiatieven in Geel. Sommige zijn professioneel, andere particulier. Bij de meeste haltes kun je de lokale lekkernijen ook aankopen (tijdens de openingsuren of aan een automaat), dus een fietstas of rugzak kunnen handig zijn om bij te hebben. De fietsbrochure is gratis af te halen bij de dienst toerisme & stadsanimatie (Markt 1) tijdens de openingsuren. Info: www.geel.be/yellowfresh

 In de tuin van Larum, achter het parochiehuis, staan deze zomer tal van evenementen gepland. Door een herinrichting van het groen, creëren Larumse verenigingen meer mogelijkheden voor de evenementen. De aanpassingen waren mogelijk dankzij het project burgerbudget waarmee stad Geel zeven vernieuwende projecten een budget gaf. Met dit budget gingen Gelenaars zelf aan de slag om hun ideeën te realiseren.

 Via het burgerbudget kunnen inwoners mee aan de toekomst van de stad bouwen. Inwoners kunnen projecten indienen en mee beslissen door te stemmen op de voorstellen. De stad stelde 100 000 euro ter beschikking voor de uitwerking van de ingediende projectvoorstellen. Dit totaalbudget wordt verdeeld over verschillende projecten die een meerwaarde zijn voor een grote groep Gelenaars. De eerst oproep lanceerde Geel vorig jaar in maart en daarop kwamen heel wat Gelenaars met fijne initiatieven. Zeven projecten konden uiteindelijk rekenen op een deel van het burgerbudget en konden zelf aan de slag gaan hiermee.

 De aanpassingen aan de tuin van Larum (zie foto) was één van deze zeven projecten en werd voor de zomer al afgerond. Larumse verenigingen wilden de tuin van Larum, achter het parochiehuis, praktischer inrichten om meer mogelijkheden te creëren voor de talrijke evenementen die hier plaatsvinden. Het is nu mogelijk om het podium op verharding te plaatsen en er moeten geen zware materialen in de tuin zelf geplaatst worden. Dat maakt het niet alleen makkelijker, maar zorgt ook voor minder beschadiging aan het groen in de tuin.

Stad Geel maakte van de gelegenheid gebruik om tijdens de klinkerwerken drie bomen weg te doen op het kerkplein. Deze bomen stonden op een ongelukkig gekozen plaats en ook de ondergrond was niet geschikt waardoor de wortels snel beschadigd raakten en de groei vertraagd werd. In het najaar zal Geel drie nieuwe bomen plaatsen rond de kerk. Deze krijgen een betere locatie waar ze naar hartenlust kunnen groeien. 

 Maak kennis met Bart, de bonte knaagkever, Hans de huisboktor, Tinne de tapijtkever en nog vele andere insectenvriendjes. Ontdek alle bijters, boorders en andere ongewenste bewoners in de verschillende museumruimtes van het Gasthuismuseum. Vul de raadsels in en kraak de code. Er wacht een leuke verrassing op jou. Je kan er nog tot donderdag 31 augustus terecht. Je betaalt anderhalve euro (0,30 euro kansentarief met UITPAS Kempen). Info: https://www.gasthuismuseumgeel.be/

Je wil meer bewegen, maar het komt er niet echt van? Boek een bootcampsessie, op de ligweide van het zwembad. De sessie is pittig, maar zeker ook bedoeld voor beginnende sporters. De coach past de oefeningen aan aan jouw niveau. Je werkt aan conditie, kracht en lenigheid. Morgen, zondag 16 juli, vindt ze plaats van 14.30 uur tot 15.30 uur. Je betaalt vijf euro indien je in Geel woont, anders zes euro en het kansentarief bedraagt 1,20 euro. Inschrijven via https://reservaties.geel.be/Activities/Detail?id=d114143d-0a1c-ee11-aabb-005056a47d84. (EM / Foto Nancy Vermeylen)

  

.

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten