• 18/07/2024

Fiesta Europa strijkt dit jaar neer in Turnhout, Geel en Mortsel

MORTSEL – Na een jaar afwezigheid is Fiesta Europa er terug, de markt die zichzelf aanprijst als de gezelligste en authentiekste Europese specialiteitenmarkt die rondtoert in Vlaanderen en omstreken. Kuier langs kraampjes van marktkramers uit alle hoeken van ons continent die unieke spullen of typische voeding en drank aanbieden.

Vlei je neer op het internationaal terra, terwijl de kinderen zich uitleven op de springkastelen in het kinderdorp. Pik intussen een internationaal getint concertje mee en geniet van de sfeervolle livemuziek.

Volgens het Zomerplan van de federale regering mogen vanaf deze maand outdoor evenementen georganiseerd worden voor 2 500 bezoekers. Voor Fiesta Europa volstaat dit ruimschoots. Er zijn nog wel beperkende maatregelen, maar die vallen mee. De bezoekers moeten een mondmasker dragen als ze rondwandelen over de markt.

De standen mogen vrij bezocht worden, maar de afstandsregels moeten zo goed mogelijk nageleefd worden. Iedereen moet er dus op toezien dat er niet teveel volk tegelijk samenkomt en dat er indien nodig wachtrijen worden gevormd. Op het terras mogen de bezoekers vrij plaatsnemen, wel met maximaal acht personen aan een tafel. En als je aan tafel zit, mag het mondmasker af.

Het laatste Fiesta Europa evenement dateert van 4 tot 5 oktober 2019 in Mortsel. Vandaag herbegint men op het Dorplein van Massemen (Wetteren) waar men blijft tot zondag 11 juli. Het is dus de eerste Fiesta na 21 maanden of bijna twee jaar, een periode waarin de organisatoren zo goed als geen activiteiten konden doen en nauwelijks inkomsten hadden. Het bedrijf heeft dan ook zwaar geleden door corona. Gelukkig kon men overleven door het personeel op technische werkloosheid te zetten, heeft men de kosten zoveel mogelijk ingeperkt en kon men gebruik maken van wat steunmaatregelen van de overheid.

Sedert begin mei is het personeel weer volop met goede moed aan de slag om er alsnog een mooie Fiesta Europa zomer van te maken. Ze hebben er – naar eigen zeggen – ongelooflijk veel zin in. Het programma is zo goed als af. Nog een drietal gemeenten moeten groen licht geven en dat loopt niet altijd van een leien dakje. Voorlopig doet Fiesta Europa drie keer onze provincie aan.

Op vrijdag 16 juli opent het dorp van 12 tot 22 uur aan de Nieuwe Kaai in Turnhout. ’s Avonds is er een optreden van De FeestDeeDjeez (van 18 tot 22 uur). Op zaterdag loopt de markt van 10 tot 22 uur en op zondag van 10 tot 19 uur met om 14 uur een optreden van La Mancha Duo. De drie dagen is het kinderdorp doorlopend geopend tot 20 uur. Van vrijdag 13 tot zondag 15 augustus strijkt men neer in het Stadspark van Geel. De openingsuren van de markt en het kinderdorp zijn identiek aan die van Turnhout, net als de optredens. Op zaterdag van 17 tot 20 uur staat ook MARCELL den 13de geprogrammeerd. Mortsel vormt de afsluiter. Dan is het stadsplein het decor van vrijdag 1 tot zondag 3 oktober. Op vrijdag en zaterdag sluit de markt er wel om 21 uur, het kinderdorp om 20 uur. Zaterdag en zondag zijn er eveneens optreden van respectievelijk MARCELL den 13de en La Mancha Duo. (EM / Fiesta Europa)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten