• 17/06/2024

Festiviteiten rond tien jaar Red Star Line Museum vanavond op gang geschoten

ANTWERPEN – Op donderdag 28 september is het precies tien jaar geleden dat het Red Star Line Museum opende op de authentieke plek van de historische rederij.

De verhalen van de historische landverhuizers die een betere toekomst gingen zoeken in Amerika, kregen er onderdak.

Het museum brengt ook met hedendaagse migratieverhalen een universeel verhaal over hoop, dromen en de zoektocht naar geluk.

Het museum bedankt haar schenkers, partners en bezoekers ter gelegenheid van haar tiende verjaardag. Dat gebeurt met een heleboel activiteiten.

Vanavond zetten Nabilla Ait Daoud (N-VA), schepen voor cultuur, en museumdirecteur Karen Moeskops de schenkers van het museum in de bloemetjes, samen met gastheer Johan Petit.

Op het programma stonden de première van twee films gemaakt in samenwerking met schenkers: ‘A search for my grandfathers history’ van Caroline Emmet, kleindochter van Irving Berlin en ‘The humanity of individuals’ van Andres Lübbert.

Daarnaast werd de fotogalerij ‘Schenkers’ feestelijk geopend. Daarin brengt fotograaf Koen Broos tien getuigen en schenkers van objecten en verhalen van het museum in beeld: één schenker voor elk van de tien jaren dat het museum bestaat.

Op de familiedag (woensdag 27 september) krijgen enkele Antwerpse lagere en secundaire scholen om 10 uur een rondleiding in het museum.

Tijdens een spetterend feestweekend (zaterdag 30 september en zondag 1 oktober) kunnen bezoekers deelnemen aan een rijkgevuld programma voor families, met creatieve workshops en een uitbundig dansfeest in de jaren ’20 stijl.

Een bootjesrace, familiewandelingen, rondleidingen voor families zonder taaldrempels, kleuterrondleidingen en buggytours.

Met creatieve workshops zoals ‘maak een knuffel’ en ‘blik je toekomst in’, maar ook cupcakes versieren, familybags bedrukken en stoepkrijten nodigt het Red Star Line museum iedereen uit om zowel binnen als buiten het museum mee te vieren.

Tijdens de stadswandelingen met gids treden groepen in het spoor van de landverhuizers van aan het Centraal Station tot aan de Schelde waar de schepen van de Red Star Line vertrokken.

In het museum zijn verschillende rondleidingen met gids in het museum rond verschillende thema’s.

Een wereldbrunch, foodtrucks en drankjes kunnen natuurlijk niet ontbreken.

Op zaterdagavond 30 september worden de kasseien in de loods voor even omgetoverd tot een bruisende dansvloer uit de roaring twenties.

Lindy hop, jazz en swing maken er een onvergetelijke avond van vol tijdloze elegantie en opwindende dansmoves.

Iedereen is welkom en ook pluimen, haarbanden en lange handschoenen zijn toegestaan op dit exclusieve Roaring Twenties dansfeest.

Het volledige aanbod vind je hier (EM / Foto Red Star Line Museum)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten