• 17/07/2024

Festiviteiten rond 100 jarige Sint-Martinuszaal in Rijmenam gaan van start

BONHEIDEN – Zaal Sint-Martinus in Bonheiden blaast 100 kaarsjes uit. Een verjaardag die gevierd wordt met een feestelijk programma.

Rijmenam kon zich 100 jaar geleden geen beter Valentijnsgeschenk wensen. Op 14 februari 1924 opende de Sint-Martinuszaal en werd een thuishaven voor tal van verenigingen.

 En jawel, men heeft materiaal om de geschiedenis van de zaal te staven. Misschien komt Cupido opnieuw langs en verovert de zaal alle Rijmenamse en Bonheidense harten.

 De Rijmenamse Heemkring ‘t Hoefyser brengt aan de hand van oude foto’s en documenten uit het eigen archief en vanuit privécollecties het verenigingsleven in de Sint-Martinuszaal in beeld.

 In opdracht van de Gemeente Bonheiden werd deze feestzaal gerenoveerd met behoud van zijn authentiek karakter.

VDB Engineering ging de uitdaging aan om hedendaagse technologie te verwerken in deze historische setting. De technische installaties werden in een 3D BIM model ontworpen en berekend.

De expo met dit uniek beeldmateriaal is toegankelijk tijdens de jubileumactiviteiten. Morgen vrijdag 9 februari (vanaf 20 uur) is elke inwoner welkom om een kijkje te komen nemen. De Koninklijke Bonheidense Muziekvereniging zorgt voor muzikale ondersteuning.

 De succesvolle theatervoorstelling ‘Meurop’ over het reilen en zeilen in de gelijknamige meubelfabriek in Rijmenam ging in september 2022 in première met drie  uitverkochte voorstellingen in de oude fabriekshal. De reacties waren nadien unaniem lovend.

 Ter gelegenheid van het 100-jarige bestaan van de feestzaal laat Gemeente Bonheiden deze theatervoorstelling graag nog eens herleven, deze keer in de gezellige setting van dit pas gerenoveerd pareltje op een boogscheut van de Meurop-site.

De Bonheidense theatermaakster Fien Leysen maakte deze eigentijdse theaterproductie, gebaseerd op verzamelde feiten en talrijke getuigenissen van oud-werknemers rond het meeslepende verhaal van deze voormalige meubelfabriek die in 1980 definitief de deuren sloot.

De Rijmenamse acteur Jaak Van Assche zal opnieuw op de scène staan, muzikaal bijgestaan door gitarist Bert Dewinter (eveneens uit Rijmenam).

Ook diverse oud-werknemers komen tijdens de voorstelling aan het woord via videoprojecties. De voorstellingen vinden plaats op donderdag 15, vrijdag 16 en zaterdag 17 februari in de Sint-Martinuszaal. Ticketreservatie 015 50 28 70 of  hier 

Dienstencentrum De Metteberg heet je van harte welkom op dinsdag 27 februari voor de bingonamiddag én op woensdag 28 februari voor het buurtrestaurant in de Sint-Martinuszaal. Vooraf inschrijven verplicht via 015 51 49 66 of  hier  (EM / Foto  Gemeente Bonheiden)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten