• 21/06/2024

Ferm Jong Booischot opgestart, voetpaden Ekserstraat Putte vernieuwd

BOOISCHOT – Ferm Booischot is al jarenlang een gevestigde waarde.  De activiteiten trekken vooral (jong)gepensioneerde vrouwen aan. Vaak hoor je: ‘Booischot is een dorp waar weinig georganiseerd wordt, we missen contact met onze dorpsgenoten.’ Daarom trokken dit weekend drie jonge Booischotse vrouwen – Tine Aertgeerts, Cindy Vrancken en Annelieke Veragten – naar de chirofeesten om daar reclame te maken voor een nieuwe groep binnen Ferm Booischot, namelijk Ferm Jong Booischot.

Aertgeerts: ‘In 2022 organiseerde deze groep de eerste twee workshops, handletteren en make-up, die meteen volzet waren.  Gesterkt door de reacties van de deelnemers organiseren wij in 2023 een hele reeks van workshops, gaande van juwelen maken en een macramé plantenhanger maken tot gezond fastfood koken en cocktails maken.  Gezien het succes van het handletteren komt dit ook terug aan bod.

 Tijdens de opendeurdag dit weekend konden de kinderen zich uitleven met enkele spelletjes terwijl de mama’s konden deelnemen aan een miniworkshop juwelen maken. We hopen dat we heel wat jonge vrouwen in Booischot en omgeving kunnen aanspreken met onze workshops om zo wat meer leven in ons dorp te krijgen.’

Wie interesse heeft om hun aanbod door te nemen, zich in te schrijven of zelfs mee te werken aan de organisatie kan hen vinden op Facebook onder ‘Ferm Booischot’.

 Meer dan 80 socio-culturele verenigingen en meer dan 60 sportverenigingen en onderafdelingen sport dienden een aanvraag in om als Heistse vereniging erkend te worden door het lokale bestuur. Op basis van het erkenningsreglement neemt het lokale bestuur over elk dossier afzonderlijk een beslissing. De erkenning door het lokale bestuur staat los van het lidmaatschap van de cultuurraad of sportraad.

 Verenigingen die in aanmerking komen, krijgen automatisch een basissubsidie. Die bedraagt 100 euro per vereniging. Ze kunnen nadien ook aanspraak maken op vervolgsubsidies. Nieuw is dat voortaan ook socio-culturele verenigingen toegang krijgen tot onder meer de infrastructuursubsidies. Alle verenigingen worden in de loop van de volgende weken op de hoogte gebracht. De jeugdverenigingen werden al eerder erkend. 

De voetpaden in de Eksterstraat in Putte liggen er sinds kort weer spik en span bij. Het gemeentebestuur liet ze vernieuwen, omdat boomwortels in de loop van de jaren veel schade hadden aangericht.  

In november vorig jaar gingen de werken in de Eksterstraat van start. Het voetpad werd volledig opgebroken en vervangen en de kapotte boordstenen werden hersteld. Om te vermijden dat dezelfde problemen in de toekomst opnieuw voorvallen, werden bomen die averij veroorzaakten aan het voetpad, gerooid.

De Putse groendienst plantte ook nieuwe exemplaren, in nieuwe plantvakken én met wortelschermen, om schade te vermijden.

Burgemeester Peter Gysbrechts (Lijst Burgemeester): ‘De volledige heraanleg kostte de gemeente 300 000 euro. Het is een investering waar we nog lang op kunnen teren. En de veiligheid en het comfort van onze inwoners is trouwens altijd een prioriteit.’

Peter De Vooght (Onafhankelijk): ‘Dit najaar start ook daar de vernieuwing van de voetpaden. De buurtbewoners zullen hiervan tijdig op de hoogte gebracht worden.’ (EM / Foto Ferm Jong Booischot)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten