• 20/05/2024

Felix Denayer draagt Belgische vlag, Elodie en Olivia privé-chauffeur

EDEGEM – Het BOIC organiseert een Team Belgian Shuttle voor Team Belgium atleten die straks deelnemen aan de Olympische Spelen in de Japanse hoofdstad. De shuttle pikt de atleten thuis op en rijdt hen naar Brussels Airport.  De  ‘Team Belgium Shuttle’, een witte Toyota Highlander Hybrid, werd voor de gelegenheid gepimpt met de Olympische ringen en de Belgische kleuren.

Elodie Ouedraogo en Olivia Borlée, die samen met Kim Gevaert, en Hanna Mariën op de 4x100m estafette tijdens de Olympische Spelen van Peking in 2008 de gouden medaille wonnen, spelen taxi-chauffeur. Onderweg naar de luchthaven gaan de taxihosts boeiende en leuke gesprekken aan met de atleten. Atleten brengen elk hun eigen verhaal: over sport en topprestaties maar ook over het leven naast de sport en over emoties. Uiteraard gebeurt alles corona-proof in de “Team Belgium Shuttle.’

Alle gesprekken worden gefilmd en ingeblikt in een Team Belgium-reeks die gepubliceerd worden op de Team Belgium online kanalen Instagram en Facebook net voor de eerste competitie van de betreffende atleet of net na zijn terugkeer in België.

De eerste episode van de ‘Team Belgium Shuttle’ -reeks is met Remco Evenepoel en gaat online op woensdag 21 juli.

 Atleten die hun medewerking verlenen of verleend hebben aan de ‘Team Belgium Shuttle’: 

Julie Allemand (basket), Kevin Borlée (atletiek), Lore Bruggeman (skateboard), Cédric Charlier (hockey), Paulien Couckuyt (atletiek), Remco Evenepoel (wielrennen), Jessie Kaps (schieten), Lotte Kopecky (wielrennen), Emma Plasschaert (zeilen), Nina Sterckx (gewichtheffen), Marten Van Riel (triatlon), Alison Van Uytvanck (tennis), Niels Van Zandweghe en Tim Brys (roeien) en Gregory Wathelet (jumping).

Deze reeks kon tot stand komen dankzij de steun van BOIC-partners Lotto, Belfius, Toyota en van de Federale Overheid.

De vlaggendragers voor Team Belgium in Tokio zijn Nafi Thiam en Felix Denayer.

Nafi won goud in 2016 in Rio op de zevenkamp, in 2017 werd ze in Londen wereldkampioene en een jaar later in Berlijn Europees kampioene.

Edegemnaar Felix Denayer nam deel aan de Olympische Zomerspelen 2008, de Olympische Zomerspelen 2012 en de Olympische Zomerspelen 2016. Met de Red Lions werd hij vijfde in Londen 2012 en haalde hij zilver in Rio in 2016. In 2013 en 2017 werd hij met de Red Lions vice-Europees kampioen. Hij nam met de Red Lions ook deel aan het wereldkampioenschap in 2014 en in 2018, het jaar dat België wereldkampioen werd. Hij speelt al een heel hockeyleven lang voor de Dragons uit Brasschaat.

Bij de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Tokio zullen wellicht niet één maar twee vlaggendragers per land te zien zijn. Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) staat dat voor het eerst in de geschiedenis van de Olympische Spelen toe.

De nationale olympische comités mogen zelf beslissen of ze gebruik maken van de mogelijkheid om twee atleten de vlag te laten dragen. Indien ze dat wel doen, moet het vlaggendragersduo bestaan uit een man en een vrouw. (Sportvisie)

 

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten