• 19/04/2024

Feestmarkt in Herentals met gratis krasloten en gratis ijsjes, morgen opent nieuwe Colruyt

HERENTALS – Herentals maakt zich op voor de 68ste editie van haar beroemde feestmarkt, een jaarlijks evenement dat meer dan 150 markthandelaren en 8 000 bezoekers trekt. Op vrijdag 7 juli, van 8 uur tot 12.30 uur, zal de stad bruisen van activiteiten en festiviteiten.

De Herentalse Marktvereniging zorgt voor de marktbeleving. Gratis attracties verwennen de bezoekers: van een getalenteerde karikaturist tot een ballonplooier, draaimolen, viskraam, ballengooien, … Er is voor elk wat wils. De bekendste figuur op de feestmarkt, de imposante reus ‘Jef van de markt’, zal niet ontbreken. Hij krijgt dit jaar zelfs bezoek van een andere oude bekende: Nonkel Jef. Zijn komst voegt een extra vleugje nostalgie toe aan de feestelijke atmosfeer. Als kers op de taart worden er voor 2 000 euro aan krasloten uitgedeeld. De winnende loten hebben een waarde van vijf en tien euro, waarmee de winnaars hun favoriete producten kunnen aanschaffen bij de aanwezige marktkramers. En alsof dat nog niet genoeg is, kunnen bezoekers ook nog eens genieten van 1 000 gratis ijsjes. Daarbovenop deelt ook vzw TWERK gratis chocoladelolly’s uit. De 68ste feestmarkt belooft een dag vol shopplezier, verrassingen en lekkernijen te worden.

Tijdens de feestmarkt houden stad en politie preventieacties tegen roken en gauwdiefstal. Een tabakoloog spreekt voorbijgangers aan over roken en de rookstopmogelijkheden en een ludieke straattheateract vestigt de aandacht op onveilige situaties. Ook Pick en Pock houden een oogje in het zeil. Aan de infostand van Lokale Politie Neteland kunnen kinderen zich trouwens laten fotograferen op een echte politiemotor.

Morgen, woensdag 5 juli, opent een nieuwe Colruyt de deuren aan de Morkhovenseweg in Noorderwijk. Colruyt transformeerde een voormalige Alvo tot een Colruyt-winkel. Met een oppervlakte van bijna 1 200 vierkante meter, een ruim assortiment en zes kassa’s is deze nieuwe winkel klaar om klanten in Noorderwijk te ontvangen.

Gerant Xavier Van den Bremt: ‘Colruyt Noorderwijk is een ruime winkel met een uitgebreid assortiment kwaliteitsproducten voor de laagste prijzen. Voedings- en niet-voedingsproducten – van grote merken of eigen merken als Boni Selection en Everyday – je vindt er alles wat je nodig hebt.’ Er zijn 80 parkeerplaatsen en een laadpaal voor twee elektrische wagens.’

‘In de nieuwe winkel kunnen klanten in de versmarkt terecht voor een ruime keuze aan producten zoals groenten en fruit, salades, kaas of kant-en-klare maaltijden. Ook in het aanbod in de beenhouwerij met zelfbediening vinden klanten heel wat heerlijke producten. Naast vers vlees vind je er ook traiteurbereidingen, charcuterie en zelfs vis en vegetarische alternatieven. Allemaal voorverpakt in handige porties.’

‘Zoals altijd heeft Colruyt ook bij de bouw van Colruyt Noorderwijk ingezet op duurzaamheid. De winkel en de parking hebben overal ledlampen die 30 procent minder energie verbruiken. Het energieverbruik wordt verder geoptimaliseerd met de zonnepanelen op het dak. Daarnaast daalt de CO2-impact van de koeling met meer dan 90 procent door met propaan te koelen.’ Buurtbewoners kunnen vooraf al een kijkje nemen op de opendeuravond op 4 juli van 17 tot 20 uur.

Na een succesvolle Wintermarkt presenteert het Feestcomité van woonzorgcentrum Sint-Anna op vrijdag 7 juli zijn eerste Zomerfeest. Het wordt een feest voor jong en oud met de nodige sfeer en gezelligheid. Daar zorgen een cocktailbar met cocktails en mocktails en de zomerse beats van dj Jan voor. Om 16 uur is er een optreden van zangeres Sabine en om 18 uur één van Hanz Duval. Er zijn ook ijsjes, tapas en een heuse BBQ, waarvoor je niet hoeft in te schrijven. Aan animatie voor groot en klein werd ook gedacht. Wat dacht je van zakspringen, hamerklop, sjoelbakken, springkastelen en ballonnen plooien ,…? Voor al dit vertier en plezier één adres: Vorselaarsebaan 1/A. Iedereen welkom vanaf 14 uur. (EM / Foto Colruyt)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten