• 27/05/2024

Feestelijke inhuldiging Regentstraat 2024

Feestelijke inhuldiging Regentstraat in Antwerpen

ANTWERPEN – Vandaag organiseerde het district Antwerpen een buurtfeest om samen met alle bewoners de klimaatbestendige heraanleg van de Regentstraat te vieren. De duurzame heraanleg van deze tuinstraat werd succesvol afgerond eind 2023. De werken maakten deel uit van het ‘Antwerpen Breekt Uit’-proefproject in district Antwerpen.

De Regentstraat werd ingehuldigd door Erica Caluwaerts (schepen voor openbaar domein), Paul Cordy (districtsburgemeester district Antwerpen) en Tom Van den Borne (districtsschepen voor groenvoorziening & parken).

Een foodtruck zorgde voor drankjes en wafels. Kinderen konden de hele namiddag genieten van speelmogelijkheden terwijl Papa Mojito voor muzikale begeleiding zorgde.

Stad en district Antwerpen willen met het oog op de klimaatverandering de straten klaarmaken voor de toekomst. In een klimaatrobuuste straat staan meer vergroening, ontharding (ruimte voor water) en verbinding voorop. Door meer groen en water in de straat, zal er meer schaduw en koelte zijn tijdens warme zomers en minder wateroverlast tijdens hevige regen. Antwerpen Breekt Uit bundelt al de verschillende projecten die hieraan meewerken.

Foto’s Ronny MULLENS

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten