• 23/06/2024

Feest van de Heistenaar brengt 18 500 euro op. Verdeelsleutel werd vastgelegd.

HEIST-OP-DEN-BERG  – 18 500 euro: dat is het bedrag dat op het einde van vorig jaar werd opgehaald tijdens ‘Het Feest Van De Heistenaar’ en verdeeld zal worden onder verschillende verenigingen.


Met ‘Het Feest van De Heistenaar’ is het oude concept van ‘Bal van de Burgemeester’ een volledig nieuw leven ingeblazen. De weersomstandigheden lieten het nog wat afweten bij die eerste editie in september, maar desondanks mag burgemeester Jan Moons (N-VA) van een succes spreken. Alle opbrengsten van het netwerkevenement en de opbrengsten uit sponsoring vloeien terug ter ondersteuning van de G-werking van de Heistse sport -en jeugdverenigingen. Gisteravond werden alle verenigingen die in aanmerking komen uitgenodigd in de raadzaal door de Burgemeester waar ze op de hoogte gebracht worden van de verdeelsleutel die gehanteerd is.  

 Moons: ‘Transparantie en een eerlijke verdeling op basis van grootte van de vereniging en hun inzet tijdens het evenement zijn de basis van de twee eerste variabele componenten waarmee rekening gehouden is.  Daarnaast krijgt elke vereniging ook nog een gelijkaardig vast bedrag waar een tegenprestatie aan verbonden is. Ze kunnen zelf een projectaanvraag indienen die hiervoor in aanmerking komt.’

30 procent van de totale opbrengst wordt verdeeld volgens een verdeelsleutel a rato van de aangeboden hulp op het evenement zelf door de betrokken verenigingen. Tijdens het weekend hebben diverse verenigingen zich ingezet om ook ter plekke te helpen.  En dat wordt beloond. 30 procent van de opbrengst wordt verdeeld op basis van de ledenaantallen van de betrokken verenigingen. Hiermee wordt de bestaande basiswerking ondersteund in functie van de actieve noden en volume. 40 procent van de opbrengst wordt beschikbaar gesteld voor verenigingen die een projectaanvraag kunnen indienen.

Moons: ‘Het project moet wel minstens op één van onderstaande doelstellingen gericht zijn: zijnde ledenwerving, algemene bekendheid en zichtbaarheid van de vereniging bij de Heistenaar. Zijnde kwaliteitsverhoging van het bestaande activiteitenaanbod of de uitbreiding van het bestaande activiteitenaanbod.  Of de vrijwilligersomkadering moet met het project duurzaam versterkt worden.  Het is niet de bedoeling losse, eenmalige projecten aan te bieden, maar projectvoorstellen met een duurzaam karakter, dus op lange termijn voelbaar. Dit project moet ingediend worden voor maandag 31 juli.’

Over details omtrent de editie en het goede doel van 2023 worden de lippen nog stijf op elkaar gehouden. Moons: ‘We kunnen al wel zeggen dat inwoners, diverse verenigingen en ondernemers van Heist-op-den-Berg nog meer betrokken zullen worden.  En dat de periode van woensdag 14 tot en met zondag 17 september nu al in de agenda mag genoteerd worden. Met als locatie een spiegeltent op het evenementenplein in het centrum van Heist.

Foto’s Ronny MULLENS

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten