• 18/07/2024

Feest op Marktplein met Mama’s Jasje en Jelle Cleymans, wandelen in Kempense Heide

KALMTHOUT – Op maandag 14 augustus pakt Club Kalmthout, het cultuurprogramma van de gemeente, opnieuw groots uit. Het gratis muziekevenement ‘Feest op het Marktplein’ brengt jaarlijks heel wat Kalmthoutenaren én inwoners van nabije gemeenten op de been. Dit keer zijn er optredens van Mama’s Jasje, Jelle Cleymans, Evert en M.I.A.

Mama’s Jasje is één van Vlaanderens bekendste muziekgroepen. De band scoorde de ene hit na de andere in de jaren ’90. Inmiddels zijn Peter en co weer helemaal terug van weggeweest. Dankzij het Nederlandstalige repertoire kan iedereen de grootste hits uit volle borst meebrullen.

Ook Jelle Cleymans, bekend als zanger, acteur, presentator én liedjesschrijver, tekent present. Hij verdiende ruimschoots zijn sporen in de Vlaamse showbizz met rollen in Spring, als Ketnetwrapper én als musicalacteur in verschillende producties, zoals Daens en ’40-’45. Ook als zanger behoort hij tot de absolute top in de Vlaamse muziekscene.

Ook lokaal talent wordt op de bühne verwacht. Evert is immers niet alleen bekend van zijn deelname aan The Voice van Vlaanderen, maar ook op en top Kalmthoutenaar. Zijn eerste debuutsingle ‘Hard to let me go’ werd  goed onthaald.

De Nederlandstalige cover- en partyband M.I.A (Mortelmans in Akse) sluit de avond af. Deze band brengt een repertoire met een vette knipoog naar de Nederlandstalige rockscene. Dit evenement wordt gratis aangeboden door de gemeente Kalmthout.

HET PROGRAMMA OP DE PASTOOR WEYTSLAAN: 18.30 uur Evert, 19.30 uur Jelle Cleymans, 21 uur Mama’s Jasje, 23 uur M.I.A.

Moeilijk te overtreffen: het 360° panorama bovenop de brand- en uitkijktoren in Grenspark Kalmthoutse Heide. Wandelnetwerk Kempense Heide heeft echter nog meer toppers in petto, zoals knappe kasteelparken of de bijzondere mix van militair erfgoed en uitbundig groen in het Marum, Mastenbos, Antitankgracht of Klein Schietveld. Inclusief forten, bunkers en loopgraven.

 Naast uitgestrekte heide- en vennengebieden, imposante zandduinen, grazende schapen en een driesterrenstiltegebied, flirt je hier met de Nederlandse grens in het noorden van de Kempen. En je ontdekt er Kasteeldomeinen vol eindeloze dreven en sfeervolle hoekjes.

 De fraaiste heidegebieden staan met een paars bloempje aangeduid op de wandelkaart. Je vindt er ook perfecte locaties voor een picknick. Het wandelnetwerk is 570 kilometer lang en loodst je door Brasschaat, Brecht, Essen, Kalmthout, Kapellen, Stabroek en Wuustwezel.

Wees welkom bij Hotel Jerom in Kalmthout: hip, groen, gezellig en uitstekend gelegen. Kom hartelijk thuis in de holiday & business suite van Chez Nanou in Brasschaat. Verblijf op een échte boerderij bij vakantiehoeve Hanneken Tas in Essen. Herbron in de wellness bij Gasterij Het Marum in Brecht. Geniet van de stilte bij guesthouse BosOase in Kapellen. Ontwaak tussen de bomen in ‘het Boshuisje’ op De Oude Heihoef in Kalmthout.

 De kaart presenteert vier kant-en-klare suggestielussen. Jij kiest uit Horendonkse bossen in Essen, Klein Schietveld in Brasschaat (zie foto), marcheren rond het marum in Wuustwezel en op verkenning in de heide in Kalmthout.

 De wandelkaart kost acht euro. Je koopt ze bij de toeristische diensten van bovenvermelde gemeenten en bij Standaard Boekhandel. Je bestelt hier  de wandelkaarten online.  (EM / Foto Ilse PRINSEN)   

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten