• 19/04/2024

Feest in Villa Leemans, sportquest in Herentals, sterren hangen in Herenthout

OLEN – Op vrijdag 21 juli, op de nationale feestdag, wordt er weer gratis gefeest in de mooie tuin van de voormalige directeurswoning ‘Villa Leemans’ in Olen.

De jongsten worden om 17.30 uur getrakteerd op een optreden van de Knetter Kidsband. Stilzitten is geen optie. Trek je dansschoenen al maar aan want deze liveband brengt covers van de hipste kinderhits. Om 22 uur volgt een liveshow van Bar Clochard. Deze tienkoppige band brengt je naar hogere sferen tijdens haar gloednieuwe festivalset met herkenbare en vooral dansbare muziek. Dj Tivalo zorgt tussen en na de optredens voor nog meer sfeer. Van achter zijn draaitafel houdt hij je dansbenen in beweging. Tijdens het parkfeest kan je ook culinair genieten op het eetmarktje. Voor de kinderen is er kinderanimatie voorzien. Je kan vanaf 15 uur terecht in de tuin van het sociaal huis aan de Lichtaartseweg 9.

Dit jaar vindt Sportquest opnieuw plaats in Herentals, na een pauze van enkele jaren. Sportquest is een gratis sportkamp waar kinderen en jongeren zich goed kunnen uitleven. 

Sportquest vindt plaats van maandag 17 tot en met vrijdag 21 juli. Deze hele periode zal er een voetbaltornooi worden georganiseerd. Schrijf je ploeg in voor zondag 16 juli (minstens vijf spelers) via 0475 21 44 86 (Karen). Dit voetbaltornooi is voor jongeren vanaf vijftien jaar.

Naast voetbal zal er ook Multisport zijn. Dit is al voor kinderen vanaf vier jaar. Inschrijven voor multisport is niet nodig. Je bent welkom vanaf 13 uur en elke dag vliegt men er in van 13.30 uur tot 17.30 uur. Tijdens de hele sportquest actie zal het buurthuis geopend zijn, dus ook mensen die gewoon dorst hebben zonder te sporten kunnen hier iets komen drinken.

 Dit sportkamp wordt georganiseerd door VZW Sportquest, in samenwerking met vrijwilligers vanuit Levende Hoop Herentals. Er komen enkele atleten uit heel België om het sporten te begeleiden. Sportquest heeft jarenlange ervaring om dergelijke sportkampen te organiseren. Ze doen dit elke zomer in verschillende Belgische steden. Sportquest wil jongeren samen brengen en hen een fijne tijd geven. Stad Herentals werkt mee door het buurthuis beschikbaar te stellen en reclame te maken via diverse kanalen. Alle activiteiten vinden plaats aan het pleintje aan de Musketstraat 100.

Vanaf deze week kan je lintjes hangen in de sterretjesboom van Herenthout. Die kan je verkrijgen op de dienst burgerzaken tijdens de openingsuren van het gemeentehuis of op de begraafplaats bij de medewerker van de begraafplaats. Als je lint verwijderd of versleten is, mag je steeds een nieuw lint ophalen.

Gemeente Herenthout werkt momenteel aan de uitvoering van een nieuw masterplan voor de begraafplaats. Een van deze stappen is de implementatie van een sterretjesweide en een sterretjesboom. De implementatie van de boom en de weide is mede het gevolg van een werkgroep vergroening. Een combinatie van zowel gemeentelijke medewerkers als externen hebben ingezet op ontharding, beleving, groen en kleur. Er werd ook advies ingewonnen van een expert funerair erfgoed en een rouwcoach. De sterretjesboom werd gecreëerd door de firma Metalmorphosa uit Aarschot en is gemaakt uit cortenstaal.

 Op een sterretjesweide heb je als ouder of nabestaande de ruimte om je stil geboren kindje of sterrenkindje te herdenken. Het gaat om kindjes die vroeg in de zwangerschap sterven. Sterrenkindjes worden op de sterretjesweide uitgestrooid na crematie. Dit is gratis voor Herenthoutenaren en is anoniem. Op de weide kunnen nabestaanden geen gedenkteken zetten, maar ze kunnen wel een lintje ophangen in de sterretjesboom. Ook als zij hun sterrenkindje geen plekje gaven op de sterretjesweide, kunnen zij een lintje ophangen in de boom. Op het lintje kunnen ze een boodschap achterlaten voor hun sterrenkindje. Het lintje geeft de nabestaanden de vrijheid om te rouwen op de manier hoe zij dat wensen. De sterretjesweide wordt later dit jaar in gebruik genomen. (EM / Foto Gemeente Herenthout)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten