• 27/05/2024

Fastned opent eerste shop bij snellaadstation tussen Antwerpen en Breda

BRECHT – Fastned, het Europese snellaadbedrijf, heeft vandaag zijn allereerste shop en restaurant officieel geopend. De opening van de eerste shop is een volgende stap in Fastneds ontwikkeling, die de laadervaring nog aangenamer maakt. De shop is gelegen bij het snellaadstation van Fastned aan de E19 tussen Antwerpen en Breda ter hoogte van Brecht.

De eerste shop van Fastned komt voort uit haar missie om de overgang naar elektrisch rijden te versnellen. Fastned wil meer shops bouwen in de toekomst en haar klanten altijd de beste laadervaring bieden. Daarbij gaat het niet alleen om het zo prettig en snel mogelijk kunnen opladen van de auto, maar ook om de mogelijkheid om te ontspannen, naar het toilet te kunnen en het verkrijgen van gezondere producten langs de snelweg. De duurzame visie is ook terug te vinden in het ontwerp van de shop door bijvoorbeeld het gebruik van duurzame bouwmaterialen zoals hout. Ook is het gebouw zeer energiezuinig en wekt het gedeeltelijk haar eigen energie op met een warmtepomp en zonnepanelen op het groene dak.

“In 2025 moet de teller in Vlaanderen op 35.000 laadpunten staan en hebben we elke 25 km (ultra)snellaadinfrastructuur langs de snelwegen en grote verkeersassen. De groei van de afgelopen jaren zorgt ervoor dat Vlaanderen momenteel al 34.000 (semi-)publiek toegankelijke oplaadpunten telt, waarvan ongeveer 750 snellaadpunten en 1.000 ultrasnellaadpunten. De uitrol van Fastned op het terrein draagt hier sterk aan bij. Met name langs de hoofdwegen worden ultrasnelle laders steeds meer de norm, met laadvermogens tot maar liefst 400 kW. Deze geavanceerde infrastructuur ondersteunt niet alleen de groeiende populatie van elektrische voertuigen, maar zorgt er ook voor dat bestuurders ook onderweg kunnen laden. Nabijheid, bereikbaarheid en vertrouwen zijn hier de kernwoorden. De aanwezigheid van de shop zorgt voor meer comfort voor de gebruiker. Hierdoor is er meer veiligheid en sociale controle, maar heeft de EV-rijder ook de mogelijkheid om tijdens het laden iets te nuttigen of gebruik te maken van het toilet”, aldus Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters.

De opening van de eerste Fastned-shop en restaurant is een belangrijke stap naar de ‘snelweg-verzorgingsplaatsen van de toekomst’: snelwegparkings met alle voorzieningen voor elektrische rijders, zonder aanbod van fossiele brandstoffen.

Foto’s Fastned

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten