Faculteit Industriële Ingenieurswetenschappen van KU Leuven in Geel bestaat tien jaar
GEEL – De faculteit Industriële Ingenieurswetenschappen van KU Leuven viert dit jaar een mijlpaal: haar tienjarig bestaan als centrum van excellentie in onderwijs en onderzoek.
Ook op de campus in Geel gaat dit jubileum niet onopgemerkt voorbij en wordt vandaag een inspirerende avond met als rode draad ‘de innovatieve Kempen’ op poten gezet.
Tijdens deze academische zitting belichten sprekers Maïka De Keyzer, Karen Vancampenhout en Bas Van der Veken de dynamiek tussen wetenschap, praktijk en beleid in de Kempen.
Vanuit historisch perspectief en met de resultaten van tien jaar toepassingsgericht onderzoek verkennen ze uitdagingen en kansen voor innovatie op onder meer het vlak van landschap, landbouw, voedsel, en klimaat.
Daarnaast wordt ook een universitaire erepenning uitgereikt aan Bas Van der Veken, coördinator van Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete en voorzitter van het Vlaams Overleg Regionale Landschappen (VORL).
Deze officiële erkenning heeft hij onder meer te danken aan zijn steun bij de uitbouw van de opleiding biowetenschappen en meer specifiek de optie Toegepaste Omgevingswetenschappen.
Bas Van der Veken is een onderzoeker met een ruime academische bagage die ook met twee benen in de praktijk staat.
Het Regionaal Landschap is tevens een belangrijke onderzoekspartner voor KU Leuven Campus Geel.
Professor Karen Vancampenhout, bodemkundige en hoofd van de onderzoeksgroep EDAPHOS: ‘De bodem is – behoorlijk letterlijk – het fundament van alle leven op aarde, en gezonde bodems zijn essentieel voor onze voedselproductie, onze ecosystemen en ons klimaat.’
‘De wisselwerking tussen het universitair onderzoek dat op Campus Geel gebeurt en de implementatie in het werkveld is enorm belangrijk.’
Het evenement wordt afgesloten met een feestelijke netwerkreceptie met interactieve demo’s waar men de impact van onze onderzoeksactiviteiten zelf kan ontdekken. (EM)