• 19/04/2024

Extra toiletten in Antwerpen, ZOO biedt dagelijkse gratis vertellingen aan

ANTWERPEN – Op de hoek van de Grote Markt met de Wisselstraat zal een concessionaris voor stad Antwerpen openbare toiletten uitbaten tot eind augustus. Op die manier voorziet de stad in extra sanitair tijdens de drukke zomermaanden.

Het pand op de Grote Markt 15 bevat twee sanitaire units, met in totaal vier toiletten en twee plasgoten. Eind 2022 – begin 2023 werd het nog opengesteld tijdens Winter in Antwerpen. En nu dus opnieuw, tijdens de drukke zomermaanden met veel toeristen en evenementen. De toiletten zullen tot eind augustus dagelijks geopend zijn van 9 tot 18 uur. Uitgezonderd wanneer er een evenement plaatsvindt op de Grote Markt, dan blijven ze open tot een halfuur na het einde daarvan. De prijs voor een sanitaire stop zal 50 cent bedragen.

ZOO Antwerpen bestaat 180 jaar en viert een hele zomer lang met gratis ZOOvertellingen. Nog tot en met donderdag 31 augustus verrassen zeven tot de verbeelding sprekende personages de bezoekers met unieke verhalen over de dierentuin en haar rijke geschiedenis.

Commercieel directeur Anja Stas: ‘De ZOOvertellingen zijn een speciaal cadeau voor onze bezoekers. Op zeven locaties leren zeven verrassende vertellers je de ZOO in verhalen van zeven minuten nog beter kennen.’ De ZOOvertellingen vinden elke dag van de zomervakantie plaats en zijn inbegrepen in een ZOO-bezoek.

 Via korte verhaaltjes, gespeeld door professionele acteurs, geven de uiteenlopende personages twaalf keer per dag een blik achter de schermen van het leven in de dierentuin. Zo neemt de elegante Antoinette Exotique (zie foto) de bezoekers mee naar de begindagen van de zoölogie en vertelt okapi-expert Pat alles over zijn liefde voor de mysterieuze dieren. En Renaat, de cijferfanaat? Die krijgt alle dieren van de ZOO maar niet geteld.

Stas: ‘Er komen heel wat interessante onderwerpen aan bod. Van ons wetenschappelijk onderzoek, conservatieprojecten, kunst, geschiedenis, de tuin en natuurlijk ook de dieren. Met de boeiende maar toegankelijke verhalen willen we onze bezoekers een unieke ervaring bieden waarbij ze niet alleen de dieren bewonderen, maar ook andere facetten van de ZOO leren kennen.’.

Bezoekers ontmoeten de vertellers in juli en augustus op één van de zeven aangeduide locaties in het park. Ook op de speciale editie van het parkplan (dat je gratis mee kan nemen aan de ingang van de ZOO) staan alle locaties met een boeksymbooltje aangeduid.

Speciaal voor de 180ste verjaardag werd ook de zoektocht in een nieuw jasje gestoken. Ambitieuze speurneuzen vinden de verjaardageditie aan de ingang van de ZOO. De zeven ZOO-vertellers geven tijdens hun verhaal de juiste tips en antwoorden prijs. Met het juiste codewoord krijgen alle kinderen een kleine verrassing in de shop aan het Flamingoplein.

 ZOO Antwerpen werkte voor de ZOOvertellingen opnieuw samen met theatermaker Luc Stevens. Na de bekroonde musical ‘ZOO of Life’ (2018) en de belevingsrondleiding voor de 125ste verjaardag van de Koningin Elisabethzaal (2022) zetten ze met de ZOOvertellingen een compleet nieuw concept op poten.

‘Inschrijven is niet nodig en je kan gewoon aansluiten wanneer je de locatie van een verteller tegenkomt. Het enige wat je moet doen is gaan zitten en genieten. Hierdoor zijn de ZOOvertellingen een leuke en makkelijke manier om een voorstelling te beleven.’ De vertellingen worden twaalf keer per dag gespeeld tijdens de openingsuren van de ZOO. Ze zijn geschikt voor kinderen vanaf  tien jaar. Info:  www.zoovertellingen.be (EM / Foto KMDA)  

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten