• 20/05/2024

Extra plaatsen voor kindervaccinatie in Baldemore, wat als je ‘wolf’ ziet?

MOL – De beschikbare plaatsen voor de vaccinaties van vijf- tot elfjarigen op woensdag 19 en zaterdag 22 januari raken vlot ingevuld in VC Baldemore in Mol. Daarom voorziet het vaccinatiecentrum extra tijdssloten op deze dagen. Ouders die een uitnodiging ontvingen en ervoor kiezen om hun kind te laten vaccineren, kunnen deze extra momenten vanaf vandaag boeken.

Voor woensdag 19 januari had het vaccinatiecentrum oorspronkelijk 288 plaatsen voorzien. Ondertussen zijn alle afspraken ingevuld. Daarom voorziet het vaccinatiecentrum 144 extra plaatsen voor die dag. Ook voor zaterdag 22 januari zijn alle 468 plaatsen volledig volzet. Daarom komen er ook voor zaterdag 234 extra plaatsen bij. De extra plaatsen worden stapsgewijs opengezet, gespreid over de dag. Neem dus regelmatig een kijkje, want er komen steeds plaatsen vrij.

In tegenstelling tot de andere leeftijdsgroepen stelt men de vijf- tot elfjarigen geen voorstel van prikmoment voor. Men bezorgt ouders de Vlaamse uitnodiging met een vaccinatiecode, waarna ouders zelf kunnen beslissen om al dan niet een afspraak te boeken op één van de komende woensdagen of zaterdagen. Vaccinatiecentrum Baldemore benadrukt de vrije keuze voor alle ouders en kinderen. Ze vragen dat ouders hierover in gesprek gaan met hun kind. Meer info: https://bataljong.be/vaccinatie-5-tot-11-jarigen.

Ouders die beslissen om hun kind te laten vaccineren, kunnen gebruikmaken van een  digitale brochure om hun kind voor te bereiden op hun bezoek in het vaccinatiecentrum. De brochure bevat een visueel stappenplan over het verloop van de vaccinatie en praktische tips die je kind helpen met het oog op een vlotte vaccinatie. Meer info: https://www.gemeentemol.be/file_uploads/556799.pdf.

Vrijdag werd door een toevallige voorbijganger een wolf gespot in de buurt van de Put van Rauw in Mol.. Hoewel de wolf niet gevaarlijk is voor de mens, begrijpt lokaal bestuur Mol wel dat je kan schrikken van een ontmoeting met een wolf. Wat doe je best als je een wolf ziet? Burgemeester Wim Caeyers (CD&V) somt de belangrijkste eerste stappen op.

‘Blijf rustig. Het dier zal wellicht snel weglopen. Als de (jonge wolf) niet zelf vertrekt, jaag hem dan weg: maak jezelf groot en dreigend, roep hard, klap in je handen, …Hou je hond aan de leiband. De wolf kan de loslopende hond als een indringer of prooi beschouwen en bijgevolg aanvallen. Heb je een wolf, pootafdrukken of uitwerpselen gezien? Meld het via wolf@inbo.be en voeg indien mogelijk een foto toe. Meer info over de subsidies en ondersteuning voor wolfwerende maatregelen, alsook voor schadevergoedingen vind je bij het Vlaams Agentschap Natuur en Bos (www.natuurenbos.be/wolven).

Afgelopen woensdag organiseerde Baldemore, samen met drughulpverleners Jan Van Roey en Gilles de Bie van CAW, de online infosessie ‘Iedereen verslaafd’. Tijdens de sessie leggen Jan en Gilles uit hoe verslaving werkt en wat je eraan kan doen voor jezelf, partner, familie, collega’s,… . 63 mensen volgden de uitzending en stelden vragen. Heb je het gemist? Of wil je de infosessie opnieuw bekijken? Je vindt de volledige uitzending, inclusief vragen en antwoorden, terug op https://www.youtube.com/watch?v=fQ54nxQqK0M. (EM / Foto Gemeente Mol)

.

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten