• 24/06/2024

Extra hulpactie voor Turkije/Syrië en ander nieuws uit Mol

MOL – Ook de vereniging M.I.N. Mol organiseert een goedereninzameling voor de getroffen regio’s in Syrië en Turkije. De vereniging beschikt over een contactpersoon ter plaatse die de goederen rechtstreeks gaat verdelen onder de slachtoffers. Er is nood aan blikvoeding (ook groenten en fruit), ontsmettingsmiddelen, verzorgingsproducten, noten, muesli,… De vrachtwagen vertrekt nu zondag 19 februari. Goederen kunnen elke dag aan het kerkgebouw in Achterbos binnengebracht worden van 9 tot 12 uur. Woensdagavond zijn er extra mogelijkheden van 18 tot 20 uur. Zaterdag is er een laatste kans van 10 tot 16 uur.

Op maandagnamiddag 20 maart organiseert Kermis en Handicap een gratis bezoek aan de Grote Jaarmarkt. Jongeren, jongvolwassenen en jonggepensioneerden met een sterk verminderde zelfredzaamheid die in Mol wonen, mogen hier samen met hun begeleiding aan deelnemen. Interesse? Schrijf dan voor vrijdag 10 maart in via www.gemeentemol.be/kermisenhandicap. Inschrijven kan ook aan de informatie- en onthaalbalie van welzijnssite Ten Hove, 014 33 16 00 of 2400@gemeentemol.be.

Mensen met een beperkte zelfredzaamheid komen in de gewone kermisdrukte vaak moeilijk aan bod. Daarom geven tal van foorkramers op 20 maart tussen 14.30 uur en 16.30 uur deze mensen de kans om de kermis op hun eigen ritme te beleven. De deelnemende foorkramers herken je aan een groot rood hart dat ophangt aan hun kermisattractie.

Enkele inwoners van Mol met een sterk verminderde zelfredzaamheid mogen samen met hun begeleiding deelnemen. Ongeveer een week vooraf ontvangt elke deelnemer een brief met het verdere verloop van de dag.

Het programma ziet er als volgt uit: 14.15 uur: samenkomst foyer ’t Getouw, Molenhoekstraat 2; 14.25 uur: vertrek naar de kermis; 14.30 uur: start kermisvertier; 16.30 uur: drankje in Appart Hotel Corbie. Kermis en Handicap is een initiatief van de adviesraad voor personen met een beperking, de foorkramers en het gemeentebestuur.

De dienst jeugd en sport zoekt jobstudenten om Grabbelpasactiviteiten te begeleiden in juli en augustus. Word jij dit jaar minimum achttien jaar en studeer je nog? Ben je een echte speelvogel en hou je van actie? Wil je kinderen en jongeren een fijne vakantie bezorgen? Stel je dan kandidaat via www.gemeentemol.be/vacatures. Men zoekt twee jobstudenten voor juli en drie voor augustus. Solliciteren kan vanaf morgen tot en met woensdag 8 maart.

Ieder jaar organiseert de afdeling jeugd en sport tijdens de zomervakantie een vrijetijdsaanbod voor kinderen en jongeren onder de naam Grabbelpas. Om de activiteiten voor te bereiden en te begeleiden, zoekt men jobstudenten. Hun taken zijn onder meer het organiseren en begeleiden van spelletjes, knutselactiviteiten, uitstappen,…

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op vrijdag 17 maart tussen 16 uur en 18.30 uur en zaterdag 18 maart vanaf 9 uur.

Ben je jong en wil je professioneel aan de slag maar je weet niet hoe? Op woensdag 22 februari zoomt S.maakzin in op het thema ‘Value Proposition’. Je verdiept je in de tool Value Proposition Canvas. Kom te weten wat jouw klant nodig heeft en welk voordeel jouw product biedt. De infosessie is gratis en start om 20 uur in jeugdhuis Tydeeh, Rivierstraat 8. Jonge chefs presenteren hun culinaire creaties voor de democratische prijs van twee euro. Inschrijven is verplicht en doe je tot en met maandag 20 februari via https://forms.gle/vP4ZkBN4vhPRNF9z5.

S.maakzin brengt ondernemen op smaak. S.maakzin is een samenwerking tussen Project M en Broeikas. Ze bundelen het netwerk om een sterke community te vormen. (EM / Foto Gemeente Mol)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten