• 20/05/2024

Extra gemeenteraad in Mol, gratis optreden van Pommelien en Peter Koelewijn in Dessel

MOL – Drie oppositiepartijen en een onafhankelijk raadslid roepen een extra gemeenteraad samen in Mol over de on hold gezette studierichtingen aan de Academie voor Beeldende Kunsten.

 De gemeenteraad komt bij elkaar op maandag 28 augustus om 20 uur in de raadzaal van ’t Getouw, Molenhoekstraat 2. De oppositiepartijen vragen om de leerlingen die startten in de richtingen interieurontwerp en grafiekkunst de kans te geven om hun opleiding af te ronden.

 Het decreet lokaal bestuur en het huishoudelijk reglement van de gemeenteraad bepalen dat wanneer één derde van de gemeenteraadsleden hierom vraagt, de voorzitter van de gemeenteraad de vergadering bij elkaar moet roepen. De vergadering start om 20 uur. De zitting is voor elke geïnteresseerde vrij toegankelijk. 

 Op zaterdag 26 augustus vindt het gratis familiefestival Dessel Swingt plaats. Ook dit jaar verwachten de organisatoren weer enkele topartiesten zoals Pommelien Thijs, K’s Choice, Peter Koelewijn & The Rockets en Fenix.

Terwijl de ouders genieten van de optredens, kunnen de kinderen zich heerlijk uitleven op de talrijke springkastelen en zich laten verrassen door de vele goocheltrucks van Carlos.

Burgemeester Kris Van Dijck (N-VA): ‘We verwachten dit jaar een extra grote opkomst. Daarom worden er bijkomende veiligheidsmaatregelen genomen. Er wordt politie-inzet voorzien.

Het evenement zal ook ondersteund en begeleid worden door professionele security en publieksbegeleiders, voorzien door de organisatie. Op regelmatige tijdstippen wordt de drukte op het terrein gemonitord en geëvalueerd, zodat er tijdig kan ingegrepen worden indien het te druk wordt.

We roepen op om zoveel mogelijk met de fiets of te voet te komen. Er worden fietsenstallingen voorzien aan het Hofplein en tussen het oud gemeentehuis en café Het Sportlokaal. Kom je toch met de auto, dan kan je best parkeren op het Meiplein in Witgoor of aan Sportpark Brasel.

Van hieruit kan je gratis met de bus naar het evenement. Parkeren in omliggende straten is beperkt mogelijk. Ter hoogte van Hofstraat 25 (parking Meubelen Claes) wordt parkeermogelijkheid voor mindervaliden voorzien.

Ook dit jaar wordt er een gratis pendeldienst ingelegd. De bus pendelt de ganse dag tussen de gehuchten van Dessel. De pendeldienst is gratis en start vanaf 13 uur en rijdt tot omstreeks 2 uur (einde evenement).

De opstapplaatsen zijn Kristoffelzaal Kruisberg, Kruispunt Zanddijk – Eersels, Kerk Witgoor (parkeren op Meiplein), Meistraat ter hoogte van  Grachtstraat en Sportpark Brasel.

Het marktplein van Dessel is onderbroken vanaf vrijdag 25 augustus om 7 uur tot zondag 27 augustus om 13 uur.

Het verkeer komende van Witgoor wordt omgeleid via de Lukasstraat. De Molsebaan ter hoogte van de markt wordt afgesloten vanaf zaterdag 26 augustus om 11 uur tot zondag 27 augustus om 3 uur. Er wordt een omleiding voorzien via Broekstraat – Kwademeer – Hofstraat.  Meer info hier (EM)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten