• 27/05/2024

Gabriella De Francesco

Extra financiële ondersteuning voor alleenstaande ouders met minderjarige kinderen

MECHELEN -De Belgische federale regering heeft extra middelen toegewezen om kwetsbare mensen te ondersteunen via het referentiebudgetprogramma. Lokale autoriteiten kunnen deze middelen gebruiken zoals ze dat nodig achten, waarbij Mechelen prioriteit geeft aan de ondersteuning van kwetsbare eenoudergezinnen.

Deze gezinnen zullen extra financiële steun ontvangen dankzij de REMI-fondsen, die al zijn gebruikt in de strijd tegen kinderarmoede. De extra fondsen zullen helpen de armoedecyclus te doorbreken, omdat het inkomen nog steeds de grootste factor is die bijdraagt aan de prevalentie ervan.

De gevalideerde REMI-tool van de Thomas More Universiteit kan worden gebruikt door welzijnswerkers om te identificeren hoeveel ondersteuning individuele families nodig hebben.

Lokale autoriteiten kunnen beslissen hoe referentiebudgetten worden toegewezen en kunnen ervoor kiezen om de ondersteuning in sommige gevallen uit te breiden. Mechelen zal de middelen gebruiken zoals nodig is en zal het gebruik ervan niet beperken. De fondsen komen van het Ministerie van Sociale Integratie in België en zijn dit jaar meer dan 360.000 euro waard. Ze zullen eenoudergezinnen met kinderen het hele jaar door ondersteunen en de subsidie zal regelmatig worden beoordeeld om ervoor te zorgen dat deze voldoet aan de veranderende behoeften van gezinnen. Het budget van de gemeenteraad zal daarvoor worden gebruikt.

Foto stad Mechelen

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten