• 23/05/2024

Extra boosterprikken voor inwoners ELZ RupeLaar en ELZ Mechelen Katelijne

AARTSELAAR – De vaccinatiecentra van RupeLaar en Antwerpen bundelen de krachten om extra boosterprikken te zetten voor inwoners van de RupeLaar, en dit deze namiddag woensdag 5 januari (tot 15.30 uur ) en op vrijdag 7 januari in Antwerp Expo in Antwerpen. Dit geldt enkel voor inwoners van ELZ RupeLaar die nog geen uitnodiging hebben gekregen voor hun boosterprik in het vaccinatiecentrum in Niel.

Inwoners van Aartselaar, Boom, Hemiksem, Rumst, Niel en Schelle die aan deze voorwaarden voldoen, dienen eerst een telefonische afspraak te maken. Daarvoor kunnen ze vanaf vandaag, woensdagmorgen 10.30 uur, bellen naar de Antwerpse infolijn op 03/435 95 55, ook indien ze al op de Qvax staan. Dit Antwerps aanbod geldt vanaf vandaag en enkel voor deze week.

Tijdens de eerste twee weken van januari zullen alle resterende uitnodigingen voor de achttienplussers in de Rupelgemeenten en Aartselaar verstuurd worden. Zo zullen er wekelijks 6 000 inwoners geprikt worden in het vaccinatiecentrum, maar men moet ook rekening houden met de opgelegde termijnen. Inwoners die na 15 september hun vaccinatieschema afrondden, komen pas in februari in aanmerking voor de boosterprik.

Wie zo snel mogelijk zijn of haar boosterprik wil krijgen, minstens vier maanden geleden zijn of haar tweede prik kreeg (of twee maanden geleden de enige prik met het Janssen-vaccin) én deze week niet in Antwerpen terecht kan, kan zich nog steeds inschrijven op Qvax. Dagelijks worden er in de zone mensen vanop deze lijst gecontacteerd die nog geen uitnodiging ontvangen hadden. Intussen kregen al bijna 600 mensen in het  vaccinatiecentrum een boostervaccin dankzij Qvax. Op die manier laat men geen enkel vaccin verloren gaan en zorgt men dat zij die aan het wachten zijn, sneller geholpen kunnen worden. Het Infopunt van RupeLaar is elke weekdag bereikbaar op 03 269 30 00 (van maandag tot donderdag van 9 tot 16 uur en op vrijdag van 9 tot 13 uur). Opgelet: voor het plannen van een vaccin in Antwerpen kan je hier niet terecht. Het centrum blijft bereikbaar per e-mail : info@vaccinatiecentrumrupelaar.be.

De nieuwe teststrategie die werd bekendgemaakt kan burgers motiveren om sneller hun boosterprik te halen. Dat kan tijdens de XL-prikdagen tot en met vrijdag 7 januari in het vaccinatiecentrum Mechelen-Katelijne.

Wie niet langer dan vijf maanden geleden gevaccineerd is tegen het coronavirus en een hoogrisicocontact heeft gehad, zal vanaf maandag 10 januari niet meer in quarantaine moeten en geen PCR-test meer moeten afleggen. Inwoners van de eerstelijnszone Mechelen-Katelijne die zich aangesproken voelen om nog deze week hun boosterprik te halen, kunnen contact opnemen met het callcenter op 0800 12 821. Het callcenter is deze week open van 10 tot 21 uur.  De kans dat je mag langskomen voor je booster is groot. Er zijn vandaag, morgen en vrijdag nog heel wat plaatsen open. Gezien de nieuwe quarantainerichtlijnen is het belangrijk om snel die boostervaccinatie te halen, maar het is toch vooral ook een manier om de opmars van de omikronvariant van het coronavirus te stuiten. Daarom is het van belang om alle beschikbare plaatsen maximaal opgevuld krijgen. (EM / Foto Gemeente Mol )

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten