• 25/02/2024

Expo Putse academie, Gouden Plein in Heist-op-den-Berg

PUTTE – De leerlingen van de Putse academie tonen ook dit voorjaar weer wat ze in hun mars hebben.

Na het succesvolle leerlingenconcert van muziek en woordkunst op 14 februari is het de beurt aan de studenten beeldende kunsten om hun kunnen te tonen aan de buitenwereld. De expositie vindt plaats in zaal Peultebossen van de Putse bibliotheek.

Lore De Weerdt, kinderschepen van cultuur (links op de foto), had de eer om vandaag de tentoonstelling officieel te openen. Dit gebeurde onder ruime belangstelling van de families en vrienden van de jonge creatievelingen. Inge De Bie (Open Vld, midden op de foto), schepen van cultuur: ‘De expo staat dit jaar in het teken van ‘kunst is een lijn rond je gedachten’, geïnspireerd op Gustav Klimt. De jeugdige kunstenaars en hun leerkrachten visualiseerden dit thema op een prachtige manier.’

Burgemeester Peter Gysbrechts (Open Vld, rechts op de foto): ‘De kunstwerken zijn nog tot en met dinsdag  28 maart gratis te bewonderen tijdens de openingsuren van de bib. Iedereen die er passeert of gewoon graag eens een kijkje komt nemen is van harte welkom.’

Het gouden kruispunt aan de voet van ‘den berg’ is een begrip bij elke Heistenaar. Het vijfarmige kruispunt verbindt de Leopoldlei, Bergstraat, Frans Coeckelbergsstraat, Bergop en Oude Godstraat met elkaar. Het is dan ook de belangrijkste verbindings- en ontmoetingsplek middenin het centrum van Heist-op-den-Berg.

Ook omdat het de plaats is waar de handels-as van de Bergstraat start en waar de academie, het cursuscentrum en tal van horecazaken zich bevinden.

Naar aanleiding van geplande riolerings- en wegvernieuwingswerken in de Oude Godstraat en enkele aangrenzende zijstraten, grijpt het lokale bestuur de kans om de inrichting en de bestemming van de Oude Godstraat en het gouden kruispunt onder de loep te nemen, samen met de inwoners.

Met dit project wil het lokale bestuur de verblijfs- en belevingskwaliteit van die zone maximaliseren, met focus op bereikbaarheid, verkeersveiligheid en toegankelijkheid.

Het projectgebied biedt alvast voldoende ruimte om daarmee aan te slag te gaan. Het project werd ingedeeld in drie grote thema’s: Oude Godstraat met academie en cursuscentrum zet in op stappers en trappers, van gouden kruispunt naar gouden plein aan de voet van de berg en een betere centrumbeleving door een optimale centrumbereikbaarheid.

Katleen Vantyghem (N-VA), schepen voor lokale mobiliteit en participatie: ‘Bij elk van die thema’s wil het lokale bestuur, telkens op basis van de context en de toekomstvisie, een aantal vragen voorleggen aan het brede publiek. Op die manier kunnen we bij de verdere plannen rekening houden met de voorkeuren en de bedenkingen van alle betrokken partijen.’

Alle informatie over het project vind je op www.heist-op-den-berg.be/gouden-kruispunt. Inwoners die mee willen denken over de drie thema’s kunnen zich daar inschrijven om op woensdag 22 maart vanaf 19.30 uur in De Sporthal mee rond de tafel te zitten. Wie er niet kan bijzijn, maar wel graag zijn mening geeft, kan daar tot 31 maart een online enquête invullen. Vantyghem: ‘Ook organiseren we in de inkomhal van de academie nog tot en met vrijdag 31 maart een Open Huis. Bezoekers leren er meer over de thema’s van het project en ze kunnen er ook de enquête op papier invullen en indienen.’ (EM / Foto Gemeente Putte)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten