• 14/04/2024

Expo in Centrumkerk Mol, sparen tijdens de zomer, ravotten in Galbergen

MOL – In de zomermaanden juli en augustus exposeren lokale kunstenaars uit pastorale eenheid ‘De Heilige Apostelen’: Andrea Van Genechten, Lutgart Peeters en Houtsnijders Mol. Bekijk hun religieuze kunst in de Sint-Pieter en Pauwelkerk, Markt 1 in Mol.

 De tentoonstelling is gratis en vrij toegankelijk op dinsdag van 10 tot 17 uur, op zaterdag van 13 tot 17 uur en op zondag van 12 tot 17 uur.

 Deze tentoonstelling kadert binnen ‘Vlaanderen Feest’, het feestprogramma ter ere van het Feest van de Vlaamse Gemeenschap op 11 juli. Het volledig overzicht met alle details vind je op www.gemeentemol.be/11juli.

 Om prijzen te winnen, moet je deze zomer gewoon eens langskomen in MooiMol. Voor verschillende zomerse activiteiten zoals een ijsje eten of een zandkasteel bouwen, krijg je zomerzegels. Afhankelijk van het aantal zegels dat je bemachtigd, kan je deze inwisselen voor een paar MooiMol-sokken, een koeltas, een strandbal, …. Bovendien maakt elke deelnemer kans op de hoofdprijs: een verblijf in Mol ter waarde van 250 euro.

 De grote vakantie is van MooiMol in 2023, en dat gaan alle inwoners en bezoekers geweten hebben. Heel de zomer lang spaar je zomerzegels op je spaarkaart. Zegels bekom je door een terrasje te doen, een wandeling te maken, te shoppen bij een lokale handelaar, een ijsje te eten, een zandkasteel te maken,… zelfs een bezoekje aan een toeristisch infokantoor is al een zomerzegel waard.

 De brochure met deelnemende handelaars, die meteen ook je spaarkaart is, haal je af bij de dienst toerisme, Markt 1a of bij één van de deelnemende handelszaken. Hier kan je de brochure online bekijken: https://www.gemeentemol.be/file/download/5a0497a0-f61b-4c68-ba6c-4666c767de6d/41v7waWEeTEfuBI6FKtEKdOeCItVC4JOXyJl0itDUFs3d.pdf

Je ingezamelde zegels kan je omruilen bij de dienst toerisme voor verschillende MooiMol-prijzen: vijf zegels: strandbal, zes zegels: koeltasje, tien zegels: mollensokken en vijftien zegels: strandlaken. Op maandag 4 september wordt één ultieme winnaar uit alle deelnemers getrokken.

 Speelplein Galbergen organiseert tijdens de zomervakantie vijf weken speelplezier, van dinsdag 4  juli tot en met vrijdag 4 augustus. Kinderen van vier tot vijftien jaar zijn van dinsdag tot en met vrijdag welkom. Het speelplein vindt plaats aan speeltuin Galbergen, Don Boscostraat 35.

 Deze activiteit is een UiTPAS-activiteit. Dat betekent dat je met je UiTPAS een punt kan sparen als je deelneemt. Als je recht hebt op korting, betaal je anderhalve euro in plaats van 7,50 euro voor een hele dag.

 Een halve dag spelen is ook mogelijk. Inschrijven doe je de dag zelf. Je kan contant betalen. Tip: doe je kinderen gepaste speelkledij aan want vuil worden hoort er bij.

 In de voormiddag is er een open atelier werking. In de namiddag spelen de kinderen in leeftijdsgroepen, zoals bosspelen of knutselen.

 Inschrijven doe je op de dag zelf, voor een hele dag of de voormiddag: tussen 9 uur en 9.30 uur. Voor de namiddag tussen 13 uur en 13.30 uur.

 Deze activiteit is een UiTPAS-activiteit. Als je recht hebt op korting, betaal je anderhalve euro in plaats van 7,50 euro, voor een hele dag, 0,70 euro in plaats van 3,50 euro, voor de voormiddag en 0,80 euro in plaats van vier euro, voor de namiddag. (EM / Foto Gemeente Mol)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten