• 14/06/2024

Evenementen tijdens laatste weekend voor zomervakantie (deel 2)

BORSBEEK – Gisteren kreeg je al een eerste overzicht van een aantal evenementen die dit weekend plaatsvinden. Hier volgt een nieuwe, zeer beperkte, keuze.

*MECHELEN – Op zondag sluit het Provinciaal groendomein Vrijbroekpark haar twee weken ‘rozentuinen in bloei’ om 15 uur feestelijk af met het Koor voor mensen die niet noodzakelijk kunnen zingen. Dit koor komt geregeld samen in Mechelen en bestaat uit iedereen die graag mee wil komen zingen. Dus ook jij hoort daar zondag bij. In de grote rozentuin wordt er tussen de rozen gezongen met als thema van de liederen, hoe kan het ook anders, ‘de roos’. (zie foto)

*TURNHOUT – Het schepencollege trakteert, samen met de lokale ondernemers op muziek en animatie. Vanavond wordt het weekend geopend met muziekoptredens van Shorty Jetson & The Lefthands, Les Truttes en Discobar Galaxie. Hoe het zaterdag en zondag verder gaat leest u morgenochtend op deze website.

*MOL -De handelaars van het Centrum verwelkomen je weer op de jaarlijkse braderie en dit nog tot en met zondag. Meer dan 130 handelaars nemen deel. Morgen zaterdag ben je welkom tussen 9.30 uur en 20 uur en vanavond zelfs tot 22 uur. Zondag zijn de winkels open van 10 tot 18 uur. Vanavond is er een schlagerparade met onder meer Gene Thomas (om 22.10 uur), Filip D’Haese (22.50 uur), Sergio (23.30 uur) en 2 Fabiola (00.10 uur).

*HOBOKEN – Vanaf vandaag kan je naar een bijzondere expo van mammoet ‘Pascal(e) in het binnenfort van Fort 8 aan de Hoofdfrontweg; Het district verwelkomt er Pascal(e) in diens nieuwe, tijdelijke habitat. Tijdens het openingsweekend kan je de expo bezoeken op zaterdag en zondag van 12 tot 17 uur. Je kan, telkens om 14 uur, komen kijken naar de theatervoorstelling Knoken uit Hoboken. De expo loopt tot en met zondag 28 mei 2023.

*SCHOTEN – RED DE VOORKEMPEN organiseert morgen om 10 uur in het Kasteel van Schoten aan de Kasteeldreef 61 een lezing van Ignace Schops met als onderwerp ‘Verander het klimaat, voor het klimaat ons verandert!’Schops is de voorzitter van Bond Beter Leefmilieu, bezieler van het Nationaal Park Hoge Kempen, Goldman Price Winner,… Tevens wordt de ‘Groene Dwarsligger’ uitgereikt aan Warre Borgmans. De toegang is gratis.

*BEERSE –  Nog tot en met woensdag 17 augustus is het weer tijd om je beste tricks boven te halen op het tijdelijk skatepark. Kom je skills oefenen in afwachting van het definitieve park. Het tijdelijke park ligt bij het sportcentrum in de Rerum Novarumlaan.

*BORSBEEK – Op zaterdag, tussen 10 en 12 uur , wordt de nieuwe speel-o-theek in de bibliotheek, feestelijk geopend door schepen van Cultuur Tom Verboven (Iedereen Borsbeek). Iedereen kan een kijkje komen nemen en er staan ook een aantal grotere spelen op de inwoners te wachten om eens uit te proberen. Momenteel telt de speel-o-theek een 100-tal spellen, het is de bedoeling deze collectie in de toekomst nog uit te breiden.

*LINT – De gemeente is heel het weekend in de ban van volleybal. Zowel zaterdag als zondag is er een gras- en een beachtornooi en verder zijn er talrijke nevenactiviteiten. Info: https://www.volley-lint.be/activiteit/tovolleyland-25-en-26-juni

Edwin MARIËN

Foto Annick BOCKLANDT

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten