• 16/07/2024

Evenementen en activiteiten dit weekend (deel 2)

DEURNE –  Gisteren gaven we een overzicht van enkele evenementen en activiteiten van dit weekend maar ook deze keer is het aanbod onuitputtelijk. Opnieuw een kleine greep:

*DEURNE – Kom op zondag 19 juni in het Rivierenhof (van 9.30 uur tot 12 uur of van 13.30 uur tot 16 uur) bosbaden. Bosbaden ontstond in Japan en heeft tal van gezondheidsvoordelen. Het opent bewust je zintuigen terwijl je traag en in stilte wandelt. De gids nodigt je met oefeningen uit om meer verbinding te voelen met de natuur. Inschrijven via https://www.eventbrite.be/e/tickets-introductie-bosbaden-rivierenhof-344030744217

*GEEL – Op zaterdag 18 juni organiseert ’t Origineel in samenwerking met vzw AIF+ in het stadspark de vierde editie van het wereldfeest ‘’t Origineel ontmoet Geel’. Een verblindende ontmoetingsdag waarin iedereen kan proeven van diverse muziek, dans, eten en nog veel meer. Tussen 11 en 23 uur geniet je van een rijk aanbod waar voor iedereen wel iets te vinden is.

*MOL – De foorkramers van kermis Gompel stellen hun attracties open van zondag 19 tot en met dinsdag 21 juni. Een ritje op de draaimolen, eendjes vissen of genieten van heerlijke kermisfrietjes? Er is voor iedereen wat wils. Én je kan deelnemen aan de actie ‘Scoren op de Molse Foren’. Wie weet win jij een pretpakket van 50 euro. De meeste kramen aanvaarden vrijetijdscheques. Je vindt de attracties in de O. L. Vrouwstraat.

Morgen, zaterdag 18 juni om 14 uur, wordt ‘de Groene Wij’ in Gompel officieel ingehuldigd. Samenkomst op het pleintje op de witte zandvlakte achter de grot ter hoogte van O. L. Vrouwstraat 82. Hiermee heeft het gehucht een mooie groene plek waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten en kinderen naar hartenlust kunnen ravotten. Het is nog héél even wachten tot het gras voldoende gegroeid is voor het ingespeeld kan worden.

* Van vrijdag 17 tot en met maandag 20 juni gaat de Wandelweg achter de Nete volledig dicht ter hoogte van de doorsteek naar de Neteparking. De Neteparking zelf blijft afgesloten tot en met maandag 27 juni. Het gemeentebestuur wil op dit kruispuntje de voorrangsregeling aanpassen. Auto’s moeten wachten, voetgangers en fietsers krijgen voorrang.

*ZOERSEL – Nieuwe inwoners zijn uitgenodigd om de interactieve fietsroute ‘rondom Zoersel’ op zondag, 19 juni, samen met het bestuur te fietsen. Onderweg maken de nieuwe Zoerselaars niet alleen kennis met een aantal gebouwen van de gemeente en heel wat mooie plekjes, er is ook een stop voorzien voor een ijsje van Zoerselse makelij.-De route van 24 kilometer is voor iedereen beschikbaar via https://izi.travel/nl

*KALMHOUT – Zaterdag 18 juni organiseert Bib Kalmthout tussen 10 en 14 uur een boekenmarktje in en rond de bibliotheek. Je vindt er boeken voor de allerkleinsten, leesboeken voor jonge lezers, spannende verhalen voor tieners en heel wat strips. Voor volwassenen is er een ruim aanbod van romans, poëzie, dvd’s en informatieve boeken. Voor materialen voor kinderen betaal je 0,50 euro en voor de rest één euro per stuk.

Edwin MARIËN

Foto Stad Geel

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten