• 17/06/2024

Evenementen dit weekend waar je het warmer (of frisser) van krijgt

ANTWERPEN – Niet bewegen en veel water drinken. Het kan dit weekend niet alleen thuis maar bijvoorbeeld ook onder meer op deze evenementen.

*ANTWERPEN – Na meer dan vier jaar van intensieve restauratie- en renovatiewerken is het Antwerpse stadhuis klaar. Op zaterdag 18 juni heropent het vernieuwde stadhuis met een groot volksfeest voor alle Antwerpenaren. Vanaf 14 uur bruist het op de Grote Markt van de activiteiten met voor ieder wat wils. Op het programma staan sfeervolle theater- en goochelacts, interactieve randanimatie en tal van muzikale optredens.

*HEIST-OP-DEN-BERG (BOOISCHOT) – Kinderdagverblijf Het Heiveldje bestaat tien jaar en dat wordt gevierd. Op zaterdag 18 juni houdt men reünie met hapjes, drankjes en kinderanimatie. Kinderen en ouders worden uitgenodigd om het feest helemaal compleet te maken. Ook de buren zijn welkom op Heivelden 1 A in Booischot van 14 tot 17 uur.

*MOL – Iedereen heeft wel duizend ikken, ook jeugdschrijfster Siska Goeminne. Ontdek ze allemaal tijdens de kinderexpo in de bibliotheek, Molenhoekstraat 2 in Mol. Een bezoekje aan de expo is gratis en mogelijk vanaf nu tot en met zaterdag 13 augustus tijdens de openingsuren van de bibliotheek. De kinderexpo is gericht op kinderen vanaf vijf jaar. Jeugdschrijfster Siska Goeminne viert haar twintig jaar schrijverschap met deze kinderexpo.

Het buitenbad van Vita Den Uyt (Rode-Kruislaan 18) opent ook vandaag donderdag en morgen vrijdag de deuren van 16 tot 20 uur. Ook op zaterdag 18 en zondag 19 juni is het openluchtzwembad open van 12 tot 20 uur. Meer info over de actuele openingsuren vind je op www.vita-denuyt.be of op de Facebookpagina van Vita Den Uyt.

*Beleef op zaterdag 18 juni van 12 tot 18 uur het Belgisch Kampioenschap wielrennen voor mensen met een beperking. Start en aankomst aan Café Christiane, Zwaluwstraat 9.

Op zaterdag 18 juni organiseert de Molse Gidsenkring een geleid bezoek aan de norbertijnenabdij in Postel (zie foto). De rondleiding start om 14 uur en eindigt om 16 uur. Deelnemen kost acht euro, gratis voor kinderen jonger dan twaalf jaar: inclusief film, kaasproevertjes, kruidendrankje en bezoek aan de toonzaal van de bibliotheek. Vooraf inschrijven doe je via www.gemeentemol.be/eloketdetailv2.aspx?id=1288

*SCHOTEN – Op zaterdag 18 juni tussen 9.30 en 12.30 uur organiseert het gemeentebestuur van Schoten een infomarkt over het RUP Woonparken in het gemeentelijk ontspanningslokaal, Lariksdreef 2. Geïnteresseerden kunnen vrij in en uit lopen, inschrijven is niet nodig. De bevoegde schepen en andere deskundigen geven uitleg en beantwoorden eventuele vragen. Op de gemeentelijke website kan iedere burger nakijken of zijn/haar woning in een woonpark ligt.

*NIJLEN – Officieel heten ze kringloopkrachten maar in Nijlen staan ze al jaar en dag bekend als de compostmeesters. Ze leren hun volk met veel inzet en deskundigheid composteren en in het weekend van zaterdag 18 en zondag 19 juni doen ze dat met demonstraties in het recyclagepark. Dat is niet alleen interessant, er zijn ook mooie prijzen te winnen. Je kan er gratis terecht op zaterdag van 10 tot 15 uur en zondag van 10 tot 12 uur .

Edwin MARIËN

Foto Gemeente MOL

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten