• 18/07/2024

European Open strikt strafste speler ooit, De Wever sluit pizzeria en krantenwinkel

MERKSEM – De European Open, die plaatsvindt van zondag 15 tot zondag 22 oktober in de Lotto Arena, heeft een eerste naam bekend gemaakt voor het tornooi. Het gaat om de  Griekse topspeler Stefanos, de nummer vijf van de wereld.

Tornooidirecteur Dick Norman: ‘DIt is een nieuwe mijlpaal voor ons tornooi.’ De European Open pakt jaarlijks uit met grote namen, denk maar aan Murray, Auger-Aliassime,Sinner, Thiem,… Norman: ‘Tsitsipas is een ware reus in het professionele tennis. De combinatie van zijn beheersing en zijn verbluffende backhand maken hem tot een geduchte tegenstander voor elke speler. Tsitsipas heeft zichzelf bewezen als een daverende kracht, met een indrukwekkende huidige vijfde positie op de wereldranglijst als bewijs van zijn uitzonderlijke talent. Stefanos Tsitsipas, nog altijd maar 24 jaar, heeft al indrukwekkende prestaties geleverd op het professionele tenniscircuit. Met zijn talent en vastberadenheid heeft Tsitsipas zichzelf gevestigd als een geduchte concurrent voor de topnamen in het tennis. Als nummer vijf op de wereldranglijst heeft de European Open echt een tennisser van de bovenste plank beet.’

‘De Griek won in totaal al negen titels in zijn loopbaan. Met een succesvolle titelverdediging op het prestigieuze ATP-1000 tornooi in Monte Carlo in ‘21-’22, behoort hij echt tot de grote spelers van het moment. Tsitsipas speelde al tweemaal een grandslamfinale: in 2021 op Roland Garros en in 2023 op de Australian Open, tweemaal tegen Novak Djokovic. In 2019 kroonde Tsitsipas zich tot winnaar van de ATP-Finals in Turijn. Een prestatie die zeer uitzonderlijk is en zelfs niet kon bereikt worden door tennislegende Rafael Nadal.’ Zijn eerste match zal op donderdag 19 oktober om 19 uur plaatsvinden. Diezelfde avond organiseert de European Open een kaas- en wijnavond. Info: https://europeanopen.be/nl/home-nl/

Burgemeester Bart De Wever (N-VA) besliste om Pizza House, een eetgelegenheid in de Van der Delftstraat, en een dagwinkel in de Tweemontstraat, naast elkaar gelegen en van dezelfde uitbater, te sluiten na een opzettelijke brandstichting. Beide vestigingen blijven al zeker een maand dicht: van vrijdag 16 juni tot en met zaterdag 15 juli.

 Aan een eetgelegenheid in de Van der Delftstraat vond op 24 mei 2023 een uitslaande brand plaats die aanzienlijke schade veroorzaakte aan de gevel. De brand ontstond doordat een bromfiets, die voor de deur stond, opzettelijk aangestoken werd. Aangezien het om opzettelijke brandstichting gaat, acht de politie de kans groot dat de uitbater van de eetgelegenheid, die ook een dagwinkel uitbaat in de Tweemontstraat, in de nabije toekomst nogmaals geviseerd zou kunnen worden.

 Dat houdt een groot risico in voor de buurt, niet alleen voor de uitbater en klanten van de beide vestigingen maar ook voor alle buurtbewoners en voorbijgangers. Bovendien zijn beide vestigingen gelegen tegenover het Sportpaleis en de Lotto Arena, twee grote evenementenlocaties die wekelijks duizenden mensen aantrekken en in de onmiddellijke nabijheid van het openbaar vervoer. Er zijn verschillende scholen in de buurt en beide zaken liggen aan de Bisschoppenhoflaan en de Schijnpoortweg, wat zorgt voor bijzonder veel passage.

Woordvoerder Johan Vermant: ‘Aangezien de burgemeester individuele maatregelen kan treffen als de openbare orde en veiligheid bedreigd wordt, op grond van de artikelen 133 en 135 van de Nieuwe Gemeentewet, besliste hij om beide vestigingen van dezelfde uitbater tijdelijk te sluiten, voor een termijn van een maand. Na afloop van deze termijn zal de politie de dreiging opnieuw evalueren. Als blijkt dat er nog altijd ernstige aanwijzingen zijn dat de openbare veiligheid in het gedrang komt, kan de sluiting verlengd worden.’ (EM / Foto European Open)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten