• 27/05/2024

Essen pakt uit met 22 evenementen gedurende de komende drie weken in spiegeltent

ESSEN – Essen zet tijdens de eindejaarsperiode in op gezelligheid en samenkomst. De gemeente zet een prachtige spiegeltent op het Heuvelplein waarin de komende drie weken 22 evenementen plaatsvinden.

Ze beginnen eraan op woensdag 13 december met een uitverkocht optreden van Song Circle met Kris Wauters van Clouseau.

De gemeente maakt tijdens de eindejaarsperiode van het Heuvelplein de warmste plek van Essen.

Tussen 13 december en donderdag 7 januari vinden er 22 evenementen plaats in een tent vol facetgeslepen spiegels en sfeervolle verlichting.

Helmut Jaspers (Vooruit), schepen van cultuur: ‘Deze winter verandert het Heuvelplein in een feestelijke ontmoetingsplaats.’

‘Middenin de sfeervolle verlichting is onze mooie spiegeltent het decor voor een gevarieerd aanbod aan activiteiten.’

‘Voor ieder is er wat wils. Na of voor het optreden of show kan je iets hartigs eten of drinken bij de omliggende horeca.’

De gemeente zelf geeft op woensdag het startschot met een nu al uitverkocht en gratis optreden van Song Circle.

Topmuzikanten Kris Wauters (Clouseau), Klaas Delrue (Yevgueni) en Jan de Campenaere (Venus in Flames) spelen om beurten een lied uit hun rijke oeuvre en vertellen het verhaal achter de muziek.

De gemeentelijke vzw Kobie, muziekacademie Muzarto en de Essense Jeugdraad hebben ook hun creatieve brein aangesproken om heel wat leuke dingen te organiseren.

Denk aan een kerstconcert, een ontbijtactie voor De Warmste Week, een spelletjesnamiddag voor de kinderen, zumbalessen, filmvoorstellingen, een nieuwjaarsbingo,…

Eventorganisatie ‘Vaneir’ haalt bovendien een aantal grote namen naar de spiegeltent: humor met comedians Thomas Smith en Jeroen Leenders (uitverkocht), muziek met Sam Wauters, Annelies Brosens en Cerys Meredith of wat dacht je van een afterwork party?

Robin Groenen, Essenaar en het brein achter ‘Vaneir’: ‘De spiegeltent op het Heuvelplein geeft verenigingen en organisaties de kans om er evenementen te organiseren in een unieke setting.’

‘Ik ben heel benieuwd en heb er ontzettend veel zin in om verschillende evenementen te organiseren.’

Het volledige programma vind je hier  . Via deze weg kan je voor alle evenementen tickets bestellen. Ook voor de gratis evenementen moet je een ticket reserveren.

De spiegeltent is alleen toegankelijk tijdens de evenementen. Op andere momenten kan je genieten van de gezelligheid in de omliggende horecazaken. (EM / Foto’s Gemeente Essen)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten