• 15/04/2024

Escape-wandelingen in Olmen, bezoek Norbertijnenabdij in Postel, wandelingen in Mol

OLMEN – In juli en augustus kan je Balen weer ontdekken op de Wellie Weg-wandeling. Toerisme Balen maakt er dit jaar een avontuurlijke escape wandeling van zeven kilometer in Olmen van, voor zeven- tot 77-jarigen. Vertrek elke dag van juli en augustus aan de zomerbar van de Pastorij (Pastorijstraat 1), waar je het gratis wandelpakket vindt aan de ‘Stralen in Balen’-totem. Ontcijfer de code en win. Iedere dag wordt een gratis ticket voor Pakawi Park verloot.

De nieuwste Wellie Weg-wandeling is een combinatie van een traditionele wandeling door de natuur van Olmen en een puzzeltocht waarbij deelnemers op eigen tempo aanwijzingen verzamelen, raadsels oplossen en codes kraken. Door de finale code te kraken, kan je een prijs winnen. De wandeling is opgesplitst in drie zones. In elke zone moet je een driecijferige code bij elkaar puzzelen om door te kunnen gaan. Code één en twee heb je telkens nodig om een opdracht in de volgende zone op te lossen. Met de code van zone drie maak je kans op een gratis toegangsticket voor Pakawi Park. Starten doe je aan de ‘Stralen in Balen’-totem aan de kanaalzijde van de Pastorij van Olmen. Daar vind je het gratis wandelpakket. Dat voert je onder meer langs Pakawi Park, maar ook langs een nieuw stukje wandelroute langs de windmolens van Olmen.

Werner Hens (Vooruit), schepen voor toerisme: ‘In tegenstelling tot een klassieke escaperoom, is er bij deze wandeling geen tijdsdruk om alles opgelost te krijgen. Geniet van je uitstap en neem een hapje en een drankje mee voor onderweg. Reken op ongeveer drie  à vier uur om de wandeling te voltooien, dus ideaal als leuke gezinsuitstap deze vakantie. Tijdens de zomermaanden is er bovendien een leuke zomerbar te vinden aan de Pastorij, waar je de wandeling op een lekkere manier kan afsluiten.’ Info: www.ontdekbalen.be.

De Molse Gidsenkring neemt je in de maanden juli en augustus elke zaterdag mee naar de norbertijnenabdij in Postel. De rondleiding bestaat uit een bezoek aan de binnenkoer, de Romaanse kerk, de kruidentuin en het pesthuisje. Deelnemers verzamelen om 14 uur aan het witte poortgebouw van de abdij, Abdijlaan 16. De kostprijs van acht euro is inclusief film, een hapje en een drankje en de toegang tot de bibliotheek. Kinderen jonger dan twaalf jaar wandelen gratis mee. Reserveren is mogelijk via www.visitmol.be/oppadmeteengids, maar niet verplicht. De rondleiding is rolstoeltoegankelijk.

 Een rondleiding bij de norbertijnen is een unieke ervaring. Je leert de abdij van binnen en van buiten kennen. In de toonzaal van de bibliotheek maak je kennis met parels van boeken. Als afsluiter krijg je een proevertje van Postelse kaas en een kruidendrankje. De wandelingen vinden plaats op 8, 15, 22 en 29 juli en 5, 12, 19 en 26 augustus. Info: www.molsegidsenkring.be.

 In juli en augustus organiseert het Nicaraguacomité, in samenwerking met lokale verenigingen, weer haar jaarlijkse zomerwandelingen. Ook nu gaat de opbrengst naar de kinderrefter in zusterstad Santo Tomás. Er wordt vertrokken om 19 uur in groep voor een wandeling van vijf kilometer. Deelnemen kost twee euro, of vijf euro per gezin.

 Onderweg is een korte pauze voorzien. Achteraf kan je bij een fairtrade hapje en drankje nog  bijpraten. Dit zijn de vertrekplaatsen (telkens op woensdag): 5 juli: Sluis, parochiezaal, St.-Bernardusstraat 3, 12 juli: Gompel, parochiezaal, O. L.-Vrouwstraat 82, 19 juli: Wezel, vrije basisschool, Keiheuvelstraat 7a, 26 juli: Achterbos, parochiezaal, Achterbos 76, 2 augustus: Ezaart, gemeentelijke basisschool, Schoolstraat 3, 9 augustus: Rauw, ecocentrum De Goren, Postelsesteenweg 71, 16 augustus: Heidehuizen, zaal Spellenburg, Hazenstraat 5, 23 augustus: Ginderbuiten, parochiezaal, Kapellestraat 90. Info: www.nicamol.be. (EM / Foto Gemeente Balen)

.

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten