• 14/06/2024

Escape Game in je eigen huis of toch liever een spannend historische roman?

MECHELEN – Jonas Douchy (zie foto) van de Mechelse start-up Escape-Boxes lanceerde in 2019 de eerste mobiele escape game van Vlaanderen: een escape room in een kist die je bij je thuis kan spelen, zonder dat er een begeleider aanwezig is. Door de grote vraag lanceert Escape-Boxes vanaf vandaag een gloednieuwe mobiele escape game, helemaal in teken van Egyptische schatten.

In normale omstandigheden maakt de start-up teambuildings op maat in opdracht van grote bedrijven zoals KBC, Proximus of KPMG. Maar sinds de coronacrisis is er nog slechts vraag naar één product: een escape room om thuis of in de tuin te kunnen spelen met de eigen bubbel.

Douchy: ‘In een wereld van beperkte mogelijkheden merk je dat gezinnen of huisgenoten op zoek zijn naar nieuwe, creatieve ervaringen. Het spelen van een escape game dat net uitdagend genoeg is, maar toch haalbaar, maakt de bubbel alleen maar hechter. Raadsels oplossen, slotjes die openspringen, sociaal contact,… dat zorgt voor de aanmaak van gelukshormonen in onze hersenen. Ik denk dat dat het succes van de escape box mee kan verklaren.’ Het spel zit vol nieuwe snufjes en opdrachten die je nog nooit speelde, om de ervaring nog onvergetelijker te maken. Met dit spel blijf je met plezier nog wat langer in je kot.’ ‘The Mummy’s Mystery’ kan je huren vanaf donderdag 13 mei. Help jij de vloek doorbreken? Jouw tijd gaat nu in. Meer informatie vind je op https://www.escapeboxhuren.be/

Ruim vijftien jaar geleden al vatte de ex-politicus Ludo Helsen (CD&V) uit Laakdal het plan op om het verhaal van zijn vader aan het papier toe te vertrouwen. Die leefde aan het einde van de Tweede Wereldoorlog een tijdlang ondergedoken. De waarom-vraag heeft de auteur altijd beziggehouden. Het onderzoek dat Helsen daarnaar deed, aangevuld met verschillende getuigenissen en historische bronnen, resulteert nu in een spannende historische roman, waarbij feiten en fictie op een ingenieuze wijze verweven zijn.

De broers Louis en Thomas Vueren beginnen diep in hun eigen familiegeschiedenis te graven, nadat ze per toeval op een geheimzinnig proces-verbaal uit het einde van de Tweede Wereldoorlog stootten. Hun vader, die toen rijkswachter was, speelt daarin een belangrijke rol. Met veel moeite weten ze de gebeurtenissen uit september 1944 in het Kempense dorp Verrelo te reconstrueren. De donkere dagen van collaboratie en repressie zijn gehuld in een waas van mysterie. Helsen: “Het schrijven van deze roman confronteerde mij met de gedachte dat wij een ander toch nooit écht helemaal zullen kennen, zelfs wanneer we denken dat deze persoon geen geheimen voor ons heeft. In een extreme crisissituatie kan de lijn tussen goed en slecht, tussen held en verrader, soms flinterdun zijn.’ De speurtocht leidt de Vuerens onder meer naar Duitsland, Frankrijk, Polen en Zuid-Afrika. ‘Steenrotsen’ is niet alleen een kroniek van het verleden maar schetst ook de wereld van vandaag, die aan een razendsnel tempo verandert.

Auteur Ludo Helsen (76) is gepokt en gemazeld in de regionale politiek. De auteur verwerkt in ‘Steenrotsen’ daarin onder meer zijn grote liefde voor de Nederlandse taal, voor heemkunde en geschiedenis, én voor zijn streek op de grens van de Antwerpse Kempen en het Vlaams-Brabantse Hageland. ‘Steenrotsen’ is verkrijgbaar in diverse boeken- en krantenwinkels in de regio via steenrotsen@hotmail.com. Het boek kost twintig euro. (EM / Foto Escape Boxes)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten