• 14/07/2024

Erik Van Eycken stelt tentoon in Imeldaziekenhuis, eindejaarsactie in Bonheiden

BONHEIDEN – Fotograaf, journalist en copywriter Erik Van Eycken (zie foto hieronder) uit Keerbergen exposeert nog tot zondag 31 december 33 werken in de kunstgang van het Imeldaziekenhuis in Bonheiden. Na zijn succesvolle tentoonstelling in GC Den Bussel in Keerbergen in september en oktober, concentreert de fotograaf zich nu vooral op recent werk.

Van Eycken was tot voor kort journalist en fotograaf bij Gazet van Antwerpen, Het Nieuwsblad en Radio 2. Voor de tweede keer in vier maanden exposeert hij foto’s op canvasdoek en brengt een verhaal over elk van de 33 werken.

Van Eycken: ‘De verhalen achter de foto’s zijn even waardevol als de foto’s.’ Hij wil het woord retrospectief niet in de mond nemen. ‘Deels is dat natuurlijk zo, ik wil vooral dat mensen rust vinden door mijn beelden. Elke foto heeft een uniek verhaal. Wanneer mensen een canvasdoek in huis halen wil ik vooral dat ze het verhaal erachter kennen. Dat is mijn meerwaarde.’

‘Ik concentreer me deze keer vooral op recent werk, voornamelijk in de Mechelse regio maar ook Keerbergen speelt een prominente rol. Ik vond er een uitzonderlijke foto-locatie. Zowel de gemeente Bonheiden als de gemeente Keerbergen liggen me nauw aan het hart aangezien ik daar meer dan een decennium correspondent was voor kranten.’

‘Na mijn journalistieke carrière, amper zes maanden geleden, solliciteerde ik bij het lokale bestuur in Bonheiden en werd er pers- en communicatieverantwoordelijke. Een job die ik met enorm veel plezier uitoefen.’

Erik Van Eycken profileerde zich de afgelopen jaren vooral als portretfotograaf. Toch zijn er uitzonderingen. ‘Naast mensen zoals Jaak Van Assche, Loes Van den Heuvel, Bart Verbeeck (Showbizz Bart), Piet den Boer en ‘soccergirl’ Elise Baert nam ik bij het ochtendkrieken ook foto’s van de Dijle in Rijmenam.

Bij zonsopgang zijn deze taferelen echte pareltjes. Hij brengt zowel zwartwit als kleurenbeelden. ‘Sommige beelden lenen zich meer tot een groot contrast met zwartwit, bij andere beelden laat ik de kleuren spreken.’ In een deel van de fototentoonstelling brengt hij ook zijn favoriete vakantiebestemming in beeld.

De verhalen en de foto’s worden deze keer niet gebundeld in een catalogus, maar het (kleine) verhaal achter de foto’s vind je terug op de Facebookaccount van Erik, https://www.facebook.com/ErikVanEycken ‘Druppelsgewijs krijg je inzicht in mijn vorig leven als journalist, elke dag van de maand zet ik een of meerdere foto’s in de kijker. Maar een beeld en een verhaal op sociale media zeggen veel minder dan een foto.’

Met de feestdagen in het vooruitzicht organiseert de gemeente Bonheiden een eindejaarsactie waaraan wordt deelgenomen door 67 lokale ondernemers. Ze verloten allemaal een waardebon van 50 euro. Ook is er maar liefst 10 000 euro aan Rijmheidebons te winnen.

In december krijg je bij elke aankoop in één van de deelnemende handelszaken, vanaf een door de handelaar bepaald minimumbedrag, een kraslot. Na krassen weet je meteen of je gewonnen hebt. Het wedstrijdreglement van de eindejaarsactie vind je bij de deelnemende handelaars. Heb je een bon gewonnen? Bekijk dan hier alle info. Je vindt er ook een lijst van deelnemende handelaars.

De eindejaarsactie wordt georganiseerd door de Raad van Lokale Economie met de steun van middenstandsverenigingen ‘De Stieweg’ , ‘Rijmenam Explosief’ en het gemeentebestuur. (EM / Foto’s Erik Van Eycken)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten