• 24/05/2024

Bron Ludo Torfs

Erfgoedwandeling : ‘Kleine verhalen van de Groote Oorlog’

HERENTALS – Op de jaarlijkse erfgoeddag van zondag 21 april 2024 kan men een leerrijke wandeling maken onder begeleiding van een gids door de prachtige natuur van de Kempische Heuvelrug en het noorden van het centrum van de stad Herentals. Deelname is gratis.

Langs het traject van ongeveer 2,5 kilometer wordt op 8 stopplaatsen met een bijzondere cultuur-historische erfgoedwaarde door de gids een boeiend verhaal verteld over de gebeurtenissen die zich tijdens de Eerste Wereldoorlog in de Herentals en omgeving hebben afgespeeld. Kleine verhalen over situaties die 110 jaar geleden in 1914 bij het begin van de Groote Oorlog hebben plaatsgevonden, toen vele vaders of zonen het gezin moesten verlaten om ver weg van thuis ons land te gaan verdedigen tegen de inval van de Duitse legers.

Onderweg wordt ook de unieke W01-tentoonstelling in de kapel van Onze-Lieve-Vrouw in ‘t Zand bezocht, waar informatie wordt gegeven over de 94 soldaten van Herentals, Noorderwijk en Morkhoven die tijdens de Eerste Wereldoorlog (1914-18) zijn gesneuveld en die bijna allen zijn begraven in de militaire kerkhoven in Westhoek aan het vroegere IJzerfront.

Vertrekplaats : aan de ruime parkeerplaats aan het begin van de Kruisberg, Wijngaard 2 te Herentals

Vertrekuren van de gegidste wandeling : in de voormiddag om 10:00 uur, in de namiddag om 14:00 uur
Duur van de begeleide wandeling in kleine groepjes : minimum 2 uur

Wandelafstand : ongeveer 2,5 km

Voorzorg : wegens het oneffen en zanderig parcours is de wandeling niet geschikt voor rolstoelgebruikers en kinderwagens. Gesloten stapschoenen aanbevolen.

Bezoek aan de WO1-tentoonstelling in de kapel van Onze-Lieve-Vrouw in ‘t Zand (Lichtaartseweg 169 te Herentals, tegenover café-brasserie ‘De Kluis’, :
Zonder deel te nemen aan de gegidste wandeling kan men de tentoonstelling ook bezoeken vanaf 10:00 tot 17:00 uur.

Voor meer informatie : surf naar www.pironnea.be/erfgoed-wandeling-110-jaar-begin-wo1

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten