• 27/05/2024

Erfgoedbrunch streekvereniging Zuidrand bij heemkundige kring Aartselaar.

AARTSELAAR – Erfgoed associëren we niet meteen met termen zoals modern of hoogtechnologie. Toch waren de artefacten die nu in onze erfgoedmusea liggen, ooit hightech. Manke Lies en De Kleine Man, de nieuwe Edegemse reuzen, zijn daar een schoolvoorbeeld van. Aluminium frames en 3D geprinte onderdelen gaan er hand in hand met traditioneel maatwerk.

Streekvereniging Zuidrand (https://www.dezuidrand.be/erfgoed) organiseerde vanmorgen voor de tweede keer de ‘Erfoedbrunch’. Daar mochten ze erfgoedverenigingen, heemkundige kringen en reuzenbouwers uit Aartselaar, Borsbeek, Edegem, Hove, Kontich, Lint en Mortsel begroeten. Een uitgelezen netwerkmoment om al deze gemotiveerde mensen vanachter hun bureau of werkbank te halen.

Stefan Beeldens, cultuurmedewerker bij Zuidrand, gaf een uiteenzetting over het gebruik van grafische programma’s. Jasna Schramme van het lokaal bestuur Lint, liet de aanwezigen kennismaken met de fijnere kneepjes van social media. Belangrijke tip: Facebook houdt meer van hartjes dan duimpjes, je moet het maar weten. En tenslotte gunden Bart De Bruyn van Aansteker en Fik Verbiest van Mensen Zijn Media, hen een blik achter de schermen van de perswereld. Daarbij legden ze de nadruk op het belang van verbindende en positieve verhalen. Geen sensatie maar essentie. De kern van hun boodschap is dat erfgoed moet meegaan met zijn tijd, als het de komende eeuwen wil overleven.

Naast hun rol van erfgoedbeschermer, is Zuidrand ook hét platform voor cultuur, streekproducten, toerisme en veel meer.

Bart BOUSSEMAERE

Op de foto: Rene van de heemkundige kring in Aartselaar, maakt de aanwezigen wegwijs in de voormalige klaslokalen waar ze gehuisvest zijn.

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten