• 17/06/2024

ELZ Pallieterland zit aan 89% vaccinatiebereidheid, ELZ Baldemore aan 91%

LIER – Woensdagochtend werd de 100 000ste prik gezet in het vaccinatiecentrum Pallieterland (inwoners van Berlaar, Duffel, Lier, Nijlen en Ranst). Daarom trakteerde men de eerste 700 mensen die langskwamen op een flesje ‘prikwater’. 89 procent van de 18-plussers kreeg al minstens één prik. Bij de risicopatiënten is dat 96 procent. Momenteel hebben in ELZ Pallieterland 1 328 personen actief een vaccin geweigerd.

De komende weken wordt er – met uitzondering van maandag 19 en dinsdag 20 juli -telkens van maandag tot zaterdag gevaccineerd van 8 tot 20 uur. Er zijn vijf lijnen open. Volgende week worden er vooral tweede prikken gezet. Tussen woensdag 21 en zaterdag 24 juli zijn het uitsluitend tweede prikken. Wie niet reageerde op de uitnodiging, kan zich opnieuw inschrijven via https://www.laatjevaccineren.be/inschrijven-op-de-reservelijst-van-een-vaccinatiecentrum-via-qvax-0.

Wie de uitnodiging weigerde, kan dit ook maar moet eerst de weigering via QVAX intrekken. Dat doe je via https://www.laatjevaccineren.be/herkansing-voor-wie-niet-gevaccineerd-is. Omdat er niet voldoende vaccins van AstraZeneca meer beschikbaar zijn, worden de herkansers met een ander beschikbaar vaccin gevaccineerd.

Voor wie zijn tweede prik miste omwille van vakantie, worden er eind augustus-begin september inhaalmomenten georganiseerd. Meer info op https://www.laatjevaccineren.be/inhaalvaccinatie-je-tweede-coronavaccin-gemist.

Tweede prikken voor AstraZeneca die ingepland staan op twaalf weken, kan men nog steeds vervroegen naar acht weken. Het stappenplan vind je hier: https://www.vaccinatiecentrumpallieterland.be/2021/06/30/vervroeg-je-2de-astrazeneca-prik/.

Gisteren en eergisteren verstuurde ELZ Baldemore (Balen, Dessel, Mol, Retie) 2 500 uitnodigingen voor een eerste prik. Alle uitnodigingen voor inwoners tot en met zestien jaar (geboortejaar 2005, verjaard voor 8 juli) zijn onderweg. De overige inwoners van het geboortejaar 2005 komen in de volgende uitnodigingsrondes aan bod.

Naast deze uitnodigingen kon men heel wat inwoners die hun eerste kans gemist hebben een herkansing aanbieden. Men vraagt dan ook expliciet om te bevestigen of te annuleren zodat men goed kan inschatten hoeveel herkansers komen opdagen. De eerste uitnodigingen naar een 1 000-tal herkansers verstuurde men naar inwoners tussen het geboortejaar 1930 tot en met 2001.

Dankzij ieders inzet bereikte men de afgelopen maanden in de verschillende leeftijdscategorieën die al aan bod kwamen voor een eerste vaccin een hoge vaccinatiegraad van 91,1 procent bij de 18-plussers. Deze vaccinatiegraad is nog maar een tussenstand. Het blijft volop stijgen.

De volgende uitnodigingsrondes komen de -16 tot en met 12-jarigen stapsgewijs aan de beurt, deze jongeren hebben toestemming van hun ouders nodig. De uitnodiging bevat alle nodige info. (EM / Foto Stad Lier)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten