• 20/06/2024

ELZ Pallieterland zette deze week bijna 5 000 vaccins, verkeershinder in Kessel Dorp

LIER – Het Vaccinatiecentrum Pallieterland draait op volle toeren. Tot nu toe zijn er in totaal 7 530 vaccins gezet en telde men 166 no-shows. De meeste 90-plussers uit de eerstelijnszone hebben een eerste vaccindosis ontvangen. De vijf lijnen zijn allemaal zeven dagen op zeven geopend en dit van 8 tot 20 uur. Deze week vaccineert men 2 742 inwoners in de categorie 70-79 jaar en 2 182 personen tussen 80 en 89 jaar.

Rik Verwaest (N-VA), waarnemend burgemeester van Lier: ‘Vaccinatiecentrum Pallieterland volgt de beslissing van de Interministeriële Conferentie Volksgezondheid om personen onder de 56 jaar voorlopig geen vaccin van AstraZeneca meer aan te bieden en dit voor de duur van vier weken. Wie al uitgenodigd werd, wordt gecontacteerd voor een annulering, maar wordt prioritair opnieuw uitgenodigd. Indien personen jonger dan 56 jaar toch wensen gevaccineerd te worden met het AstraZeneca vaccin hebben zij nog steeds deze keuze. Ben je jonger dan 56 jaar en ontving je een eerste dosis, dan wordt je tweede vaccinatie met AstraZeneca voorlopig opgeschort. De eerste toedieningen van de tweede dosis zijn pas begin mei gepland. Experten zullen hierover nog een advies geven.”

Op dit moment zijn de 65-plussers aan de beurt. Zij zullen rond het einde van april allemaal hun eerste prik hebben ontvangen. Daarna volgen de mensen met onderliggende gezondheidsproblemen. Je kan zelf nakijken of je op de lijst van risicopatiënten staat via www.myhealthviewer.be (inloggen met elektronische identiteitskaart).

Het callcenter van Vaccinatiecentrum Pallieterland krijgt heel wat oproepen te verwerken waardoor de lijnen geregeld overbelast zijn. Een afspraak bevestigen (of verplaatsen) kan je makkelijk online doen. Surf naar www.laatjevaccineren.be/registratie en meld je aan met de code die in je uitnodigingsbrief staat. Bied (groot)ouders, vrienden, familieleden… hulp aan als je weet dat zij hier niet zo bedreven in zijn. Of vraag zelf hulp als het jou niet lukt. Na de middag is het meestal rustiger en raak je sneller binnen. Blijf aan de lijn, ook als je even moet wachten anders kom je helemaal achteraan in de wachtrij terecht. De Qvax-lijst wordt niet opgemaakt door Vaccinatiecentrum Pallieterland. Met vragen hierover kan je dus niet in het callcenter terecht.

De verbeteringswerken in Kessel-Dorp zijn in volle gang. Op dinsdag 13 april wordt er vanaf 6 uur ‘s morgens een nieuwe asfaltlaag aangebracht. Op woensdag 14 april komen er nieuwe fietssuggestiestroken en andere belijning. Op die dagen is er geen enkel verkeer mogelijk. Naast Kessel-Dorp en een deeltje van de Liersesteenweg zijn dit  Gasthuisstraat, Toekomststraat en Dongelstraat. Mensen uit de Sint-Lambertusstraat kunnen dankzij een tijdelijke dubbelrichting en parkeerverbod wegrijden via de Berlaarsesteenweg. Belangrijk is dat mensen uit deze straten best maandagavond hun auto verplaatsen naar bv de parkings op de Berlaarsesteenweg of het Pastoor Schelkensplein. Om wegrijden van het Pastoor Schelkensplein mogelijk te maken, is er dubbelrichtingsverkeer mogelijk in de Pastoriestraat. Lokaal bestuur Nijlen werkt volop aan de verbetering van de telefonie. Een eerste stap die moet gebeuren is een omschakeling van de telefoonlijnen. Deze omschakeling zal gebeuren op woensdagnamiddag 14 april. Dit betekent dat de telefooncentrale niet werkt. De diensten van gemeente en OCMW zijn die dag de hele namiddag telefonisch niet bereikbaar. Het gemeentehuis en de bib zijn open volgens de normale openingsuren open. (EM)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten