• 18/07/2024

ELZ Baldemore nodigde iedereen geboren voor augustus 2008 uit voor prik

MOL – Gisteravond kon ELZ Baldemore opnieuw 1 000 uitnodigingen versturen voor een eerste prik met Pfizer. Met deze uitnodigingsronde geraakt men tot in de geboortemaand augustus 2008. Alle dertienjarigen kwamen dus nog niet aan bod. De uitnodigingsbrieven vertrekken zo snel mogelijk per post. Ontvang je begin volgende week jouw uitnodiging in de brievenbus? Bevestig, annuleer of verplaats dan tijdig de voorgestelde prikmomenten. Zo weet het vaccinatiecentrum of je al dan niet komt en moet het callcenter je niet proberen te bereiken.

De vaccinatiecijfers van de afgelopen weken bewijzen dat ook bij jongeren de vaccinatiebereidheid bijzonder hoog ligt. Eerstelijnszone Baldemore is hierover bijzonder opgetogen. ‘Wie zich laat vaccineren, beschermt in de eerste plaats zichzelf tegen hospitalisatie en zware ziekte. Bovendien ben je minder besmettelijk voor anderen. Let op: de vaccins zijn niet onfeilbaar. Ook na vaccinatie kan je nog steeds besmet raken en het virus doorgeven. Daarom blijft het ook voor volledig gevaccineerden aangewezen om voorzichtig te zijn en alle richtlijnen te respecteren’, luidt het.

Zeker met de opkomst van de uiterst besmettelijke deltavariant is het uiterst belangrijk om in elke leeftijdscategorie een zo hoog mogelijke vaccinatiegraad na te streven. De coronapatiënten die momenteel in het Heilig Hartziekenhuis in Mol worden verpleegd, hebben dankzij de vaccinatiecampagne een veel gunstiger ziektebeeld in vergelijking met de periode vóór het vaccineren. Het ziekenhuis benadrukt dan ook nogmaals het belang om jezelf te laten vaccineren.

Deze week worden in het vaccinatiecentrum maar liefst 8 605 prikken geplaatst met Pfizer: 2 380 eerste en 6 225 tweede prikken. Deze eerste prikken gaan voornamelijk naar de eerste groep minderjarigen (zestien-, zeventien- en achttienjarigen) die werd uitgenodigd. Zelfs op de Nationale Feestdag waren vrijwilligers, medewerkers en coördinatoren druk in de weer om 1 850 spuitjes te zetten. Na elke vaccinatiedag lopen er lovende mailtjes binnen van inwoners die ‘stoefen’ over de puike organisatie en de hartelijke vriendelijkheid. De uitnodigingen die momenteel worden verstuurd richten zich op de eerste prikken in de eerste week van augustus met een tweede prik omstreeks 25 augustus.

Passen de voorgestelde data op je uitnodigingsbrief niet? Verplaats dan zelf online één prikmoment of beide afspraken. Je kan dit zelf online of contacteer het callcenter op 014 38 90 47. Samen met jou bekijken de callcentermedewerkers dan welke vrije tijdssloten er zijn om te verplaatsen. Bij elke nieuwe uitnodigingsronde ontstaan er mogelijk nieuwe vrije tijdssloten.

Ook in de jongere leeftijdscategorieën bereikt men telkens een zeer hoge vaccinatiegraad. De algemene vaccinatiegraad bij de volwassenen bedraagt momenteel 92,4 procent voor eerste prikken.

In de leeftijdscategorie 30 – 39 jaar is dit nog steeds een bijzonder hoge 88,59 procent. Bij de 20–29-jarigen is dit 86,83 procent. Bij de 18- en 19-jarigen bedraagt dit cijfer momenteel 83,85 procent. Door de vaccinaties deze week (nog niet verwerkt in deze statistieken) zal dit laatste cijfer evenwel nog verder stijgen en het cijfer van de 20-29-jarigen benaderen. (EM / Foto Gemeente Mol)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten