• 09/12/2023

Elvis-show Aloha from Hawaï komt naar Turnhout, nieuwe lindeboom voor Millegem

TURNHOUT – Volgende week zaterdag, op 14 januari, is het precies 50 jaar geleden dat voor de allereerste keer een concert wereldwijd op tv werd uitgezonden. Het was Elvis Presley die in Honolulu Aloha from Hawaii bracht. Dit historische concert werd live via satelliet over de hele wereld uitgezonden. Anderhalf miljard mensen hebben dit één uur durende concert dat jaar gezien.

Elvis was als King of Rock ’n Roll al op vele punten een voorloper en grondlegger in de muziekgeschiedenis. Zo ook weer in 1973 met het Aloha from Hawaii concert.

De Belgische Elvis fanclub ElvisMatters uit Mol, één van de toonaangevende fanclubs wereldwijd, zal op vrijdag 13 januari (in Uden) en zaterdag 14 januari (in Turnhout) met de show Aloha from Hawaii 50 years after stil staan bij dit historische concert.

Jeroen Vanderschoot, van ElvisMatters: ‘Deze gebeurtenis mogen we niet onopgemerkt laten voorbijgaan. Tijdens dit concert met dezelfde setlist als in 1973 zal de zang worden verzorgd door de Nederlandse zanger Bouke. Bouke brengt met zijn unieke stem als geen ander de songs van Elvis en is hiermee wereldwijd een van de beste Elvis vertolkers.’ Bouke was al meerdere malen te gast in Memphis, de woonplaats van Elvis, waar hij optrad tijdens de jaarlijkse Elvis-herdenking op Graceland, het landgoed van Elvis.

Tijdens de shows in België en Nederland zal Bouke naast zijn vaste band, blazers, violisten en koor deze keer worden bijgestaan door Estelle Brown van The Sweet Inspirations. Zij stond 50 jaar geleden samen met Elvis op het podium tijdens Aloha from Hawaii, maar daarnaast ook bij honderden andere concerten door heel Amerika. The Sweet Inspirations waren de vaste backing vocals van Elvis. Eén van de oprichters van de groep was Dionne Warwick, die later werd vervangen door haar tante, Cissy Houston, de moeder van Whitney Houston.

Tickets voor de show in Turnhout kan je reserveren op https://webshop.elvismatters.com/nl/elvismatters-presents-aloha-from-hawaii-bouke-elvi.html

Aan de kerk van Mol Millegem werd een nieuwe kleinbladige lindeboom aangeplant. Tot vorig jaar stond er op diezelfde plek een ceder die omwaaide tijdens een storm in het begin van het jaar. Volgens de Kamer voor Heemkunde was dit het geschikte moment om er een lindeboom te planten. De lindeboom verwijst naar de legende van de Heilige Odrada die er ooit een lindetakje in de grond stak. Deze groeide doorheen de eeuwen uit tot een reuzenboom. De boom werd aangekocht door de Kamer voor Heemkunde en aan het gemeentebestuur geschonken.

Wil je de legende van de Heilige Odrada ontdekken? Kom dan zeker eens langs bij de dienst erfgoed in ’t Getouw, Molenhoekstraat 2, tweede verdieping. Iedereen is er welkom in de leeszaal na afspraak of tijdens de openingsuren: dinsdag en vrijdag van 9 tot 12 uur, woensdag van 13.30 uur tot 16 uur en donderdag van 13.30 uur tot 19 uur. Wanneer de boom in bloeit staat in het voorjaar, organiseert de Kamer van Heemkunde een begeleide wandeling. Meer info volgt zo snel mogelijk. (EM / Foto ElvisMatters)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten