• 24/05/2024

Eliaertsstraat in district Borgerhout wordt volledig heraangelegd

BORGERHOUT – De Eliaertsstraat, de straat tussen de Turnhoutsebaan en het Moorkensplein in Borgerhout, wordt volledig heraangelegd, van gevel tot gevel. Ook de riolering wordt vernieuwd. Bij de heraanleg ligt het accent op een betere verkeersveiligheid, ruimte voor voetgangers en meer groen. De werken starten op maandag 7 februari en duren, als alles vlot verloopt, tot zondag 1 mei.

In de eerste fase wordt de riolering aangepakt. Die werken duren zes weken. De onderbouw van de straat wordt zo waterdoorlatend mogelijk aangelegd. Het regenwater wordt gescheiden opgevangen in waterdoorlatende buizen. Dat is belangrijk voor het grondwaterpeil. Na fase één, volgt in fase twee de opbouw. De straat blijft dubbelrichtingsverkeer, maar wordt wel zoveel als mogelijk aangepast om te voldoen aan de voorwaarden voor een zone 30. De voetpaden worden breder, en er komt een voetpaduitstulping ter hoogte van de dokters- en kinesistenpraktijk. Zo kunnen minder mobiele patiënten makkelijker in- en uitstappen.

De Eliaertsstraat krijgt opnieuw bomen, acht in totaal. Bewoners krijgen de kans om een geveltuin aan te leggen. Ook het zebrapad wordt vernieuwd en krijgt regenboogkleuren. Districtsburgemeester Marij Preneel (Groen): ‘Met het zebrapad toont Borgerhout dat iedereen welkom is, los van seksuele geaardheid of genderidentiteit. De Eliaertsstraat is een erg drukke verkeersas. Als district zouden we heel graag maatregelen nemen om het doorgaand autoverkeer te verminderen, maar dat hangt samen met het stedelijk mobiliteitsbeleid. We hopen dat met het nieuwe profiel de Eliaertsstraat opnieuw een stuk aangenamer wordt voor al wie er woont, wandelt en fietst.’

Het verkeer tussen de Turnhoutsebaan en de Plantin en Moretuslei via de Eliaertsstraat wordt door deze werken onderbroken tot 1 mei. Vanaf de Turnhoutsebaan geraak je op de Plantin en Moretuslei via de Noordersingel of via de Kroonstraat en andersom neem je best de Provinciestraat. Lokaal verkeer kan vanuit de wijk de Turnhoutsebaan bereiken via de Langstraat en Bakkerstraat.

Het district Borgerhout organiseert in samenwerking met Coccolarte kampen voor kinderen van zes tot en met negen jaar tijdens de krokusvakantie en de eerste week van de paasvakantie. Je kan je zoon of dochter via de jeugddienst inschrijven aan een voordelig tarief.

De kampen vinden plaats tijdens de krokusvakantie van maandag 28 februari tot en met vrijdag 4 maart en tijdens de paasvakantie van maandag 4 tot en met vrijdag 8 april, telkens van 9 en 16 uur. Er is een mogelijkheid tot vooropvang vanaf 8.30 uur en na-opvang tot 17.30 uur. De kampen gaan door op de tijdelijke locatie van basisschool Hét Talent: Herentalsebaan 87-105, 2100 Deurne.

Om deel te nemen aan de kampen, wordt er gewerkt met inschrijvingen. Inschrijven kan je pas vanaf maandag 7 februari. Info en inschrijven via jeugddienst.borgerhout@antwerpen.be. Meer info ook via 03 272 50 53. (EM /Foto District Borgerhout)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten