• 23/06/2024

Amar (uittredende peter Huis van het Kind) & Jules (nieuwe peter Huis van het Kind)

Elfjarige Jules Otten volgt Amar Baioumy op als peter van het Huis van het Kind in Malle

MALLE – Jules Otten (11) is de nieuwe peter van het Huis van het Kind in Malle. Hij treedt in de voetsporen van Amar Baioumy (13), die de voorbije vijf jaar – twee jaar langer dan voorzien omwille van corona – opkwam voor de kinderrechten in de gemeente. Jules tekende officieel het Kinderrechtencharter en is de volgende drie jaar de spreekbuis van alle kinderen van Malle.

De overdracht van het peterschap van het Huis van het Kind vond plaats in aanwezigheid van de kinderen van Kinderopvang Pinkeltje. Jules: ‘Ik heb me kandidaat gesteld met een kort filmpje en blijkbaar heb ik de mensen van het Huis van het Kind daarmee kunnen overtuigen. Ik was op school al klasburgemeester en ik vergader graag. Mijn juf vertelde me vorig jaar al dat die rol van peter van het Huis van het Kind wel iets voor mij zou zijn. En kijk, een jaar later sta ik hier.’

Tussen de spelende kinderen in het Huis van het Kind tekende Jules het ‘Charter Kinderrechten’. ‘Het belangrijkst vind ik om iets te doen aan kinderarmoede. Ook in Malle groeien nog te veel kinderen op in armoede. Als peter van het Huis van het Kind wil ik graag mee nadenken hoe we daar verandering in kunnen brengen.’

Tot slot werd Amar Baioumy uitvoerig bedankt voor zijn engagement de voorbije vijf jaar, waarna de afscheidnemende en de nieuwe peter van het Huis van het Kind samen klonken op een geslaagde overdracht. Amar: ‘Het was een hele eer om peter van het Huis van het Kind te zijn, maar het is tijd om nu de fakkel door te geven. Ik wens Jules veel succes en plezier toe en ben er zeker van dat hij zijn rol goed zal vervullen.’

Foto’s Ronny MULLENS

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten