• 19/06/2024

Elf projecten met klimaatambities krijgen toelage van de stad

ANTWERPEN – In februari lanceerde stad Antwerpen voor haar Klimaatfonds twee projectoproepen: een thematische oproep voor klimaatadaptatie op private percelen, gericht op professionals, en een brede oproep voor duurzame projecten. Met dat fonds ondersteunt de stad projecten die mee het verschil kunnen maken bij de uitvoering van haar klimaatambities. Van de 37 ingediende projecten werden er elf goedgekeurd die een toelage zullen ontvangen, goed voor een totaalbedrag van 298 000 euro. Het gaat om:

*BOS+: Ecohubs Antwerpen (48 000 euro): zal vijf laagdrempelige ontwerpen ontwikkelen om bedrijventerreinen te ontharden en vergroenen.

*Groene Gevels vzw: Studiedag grondgebonden groene gevels (8 000 euro): organiseert een studiedag over gevelgroen in nieuwbouw-, vergroenings- en renovatieprojecten.

*Antea Belgium NV: Bomen zijn cool! (28 000 euro): zal via een Antwerps burgeronderzoek peilen naar het belang van bomen in private tuinen om de gevolgen van droogte, hitte of wateroverlast tegen te gaan.

*Ossiado BV: Klimaatadaptief groen (8 800 euro): samen met Confederatie Bouw Antwerpen wil men zorgen dat de groeninrichting van een perceel niet langer de laatste stap is bij bouw- en ontwikkelingsprojecten.

*VZW Bisdom Antwerpen: Laudato Si (25 000 euro): de 22 kerken in de Antwerpse binnenstad wil men ondersteunen om sociale en ecologische projecten op te starten.

*Trage Wegen vzw: Trage wegen zetten Antwerpen klimaatneutraal in beweging (28 800 euro): wil op vier plekken langs trage wegen samen met bewoners, verenigingen en districten acties opzetten om te vergroenen en ruimte te maken voor water.

*Calabi: Toegankelijke en slimme korte keten in de supermarkt (30 000 euro): wil een online bestelsysteem opzetten voor de korte keten, waarbij de productie van lokale boeren makkelijker de weg vindt naar lokale supermarkten.

*Klimaatplatform Antwerpen vzw: Deelvolt – vlot een elektrische vloot delen (24 000 euro): wil drie elektrische bedrijfswagens delen op wijkniveau.

*Renergy: verhuur van warmtepompen (40 000 euro): wil een servicemodel ontwikkelen voor de verhuur van warmtepompen om duurzame warmte toegankelijker te maken.

*Gevelinzicht ingenieur-architecten: communicatie voor VME’s rond duurzame renovaties (30 000 euro): wil communicatiesystemen op de rails zetten, voorafgaand aan beslissingsmomenten van Algemene Vergaderingen.

*Mosquito In The Room vzw: Goede zorg voor A, dat proef je! (27 400 euro): wil Antwerpen op de kaart zetten als voorbeeld van gezonde en duurzame voeding in de zorg- en ziekenhuissector. (EM / Foto UAntwerpen)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten