• 18/07/2024

Ekeren stimuleert lokaal winkelen, nutswerken in Zandvliet

EKEREN – Het district Ekeren trapt morgen de derde editie van de campagne ‘In Ekeren winkel ik met mijn …’ af.

Marc Elseviers (N-VA, zie foto), schepen van lokale economie: ‘Het bestuur hecht veel belang aan een sterke winkelkern. Naast de zorg voor een aangenaam en veilig winkelcentrum, hoort daar ook de stimulans om lokaal te winkelen bij. Met ‘In Ekeren winkel ik met mijn …’ wil het bestuur de Ekerenaar aanmoedigen om in Ekeren te winkelen én zijn boodschappen vaker met de fiets of te voet te doen. De campagne loopt van 15 juni tot en met zondag 15 augustus. Iedere Ekerenaar die zijn inkopen met de fiets of te voet bij een plaatselijke (deelnemende) handelaar doet, krijgt een stempel op een stempelkaart.’ Per volle spaarkaart die de klant inlevert, maakt hij kans op één van de vele prijzen. Een lijst met deelnemende handelaars is te vinden op www.ekeren.be.

Vanaf morgen tot december zal aannemer Denys nutswerken uitvoeren in de De Keyserhoeve en de Putsebaan in Zandvliet. Deze werken worden opgedeeld in verschillende fases.

Rudi Sempels (N-VA), schepen voor publiek domein: ‘De eerste fase loopt van dinsdag 15 juni tot en met vrijdag 3 september in de De Keyserhoeve vanaf de Zoutedijk tot het Boterstraatje. Eerst worden de nutsleidingen in de voetpaden aan de zijde van de kerk aangelegd vanaf de Zoutedijk tot de Botermarkt. Daarna vernieuwt de aannemer de nutsleidingen vanaf het Boterstraatje tot de Zoutedijk in de voetpaden aan de overzijde van de straat. Tijdens het bouwverlof, van maandag 12 tot en met vrijdag 30 juli, vinden er geen werken plaats en zal het éénrichtingsverkeer tijdelijk opgeheven worden. Vanaf september vernieuwt de aannemer de leidingen in de De Keyserhoeve vanaf de Botermarkt tot de Conterscherp, van de Conterscherp tot de Aakstraat en aansluitend vanaf de IJzerenwegstraat tot aan het Boterstraatje. Deze werken zullen in december afgerond zijn.’

In het voorjaar van 2022 zal district Berendrecht-Zandvliet-Lillo de voetpaden in de De Keyserhoeve volledig vernieuwen. Ook zal er ter hoogte van het kruispunt Conterscherp – Zuidvest een verhoogde inrichting worden aangelegd. Wanneer deze werken afgerond zijn, zal aannemer Denys de nutswerken verderzetten in de Putsebaan tot aan de Antwerpsebaan.

Sandra Suykerbuyk (CD&V), schepen van mobiliteit: ‘Tijdens de werken geldt er éénrichtingsverkeer in de De Keyserhoeve vanaf de Zoutedijk richting de Botermarkt. De omleiding loopt via de Martinussteeg, Spaansemolenstraat, Noordland en Conterscherp. Bussen van De Lijn volgen een omleiding richting Antwerpen (ook tijdens het bouwverlof): normale reisweg tot Antwerpsebaan – links Zandvlietse Dorpstraat – links Zoutestraat en verder de normale reisweg. De haltes Antwerpsebaan, Aakstraat en Dorp en Bakkerstraat worden niet bediend. Er worden drie vervanghaltes voorzien ter hoogte van het kruispunt: Antwerpsebaan – Zandvlietse Dorpstraat, Zandvlietse Dorpstraat – Berendrechtsvoetpad en Zandvlietse Dorpstraat – Zoutestraat. Richting Zandvliet volgen de bussen het normale traject.’ (EM / Foto N-VA)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten