• 21/06/2024

EK vrouwen junioren: brons voor België, Antwerpse meisjes niet in top twintig

NAMEN – De Nederlandse Lauren Molengraaf werd Europees kampioene bij de vrouwen junioren. Ze kwam alleen over de streep nadat ze haar Italiaanse vluchtgezel, Valentina Corvi, in de steek had gelasten. De West-Vlaamse Xaydee Van Sinaey pakte brons. De twee Kempense deelneemsters slaagden er niet in om in de top twintig te finishen. Lore De Schepper uit Sint-Katelijne-Waver, is tweedejaarsjuniore. ‘Ik denk dat ik nog nooit een zwaardere cross heb gereden. Ik ben tevreden over mijn prestatie maar minder over het resultaat. Bij de start werd ik ingesloten en was ik op achtervolgen aangewezen. Ik hou wel van technische omlopen. Niel bijvoorbeeld ligt me wel. Logisch dat ik daar vrijdag start. Over mijn toekomst heb ik nog niet nagedacht. Ik vul mijn dagen met schoollopen in Oostmalle en veel trainen.’ De Schepper (zie foto) eindigde als 22ste, Sas – uit Vosselaar – volgde twee plaatsen verderop.

Edwin MARIËN

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten