• 15/04/2024

EK U23 meisjes: ongenaakbare Pieterse, Kempense meiden op plaatsen 24 en 25

NAMEN –  Er stond geen maat op Puck Pieterse tijdens het EK voor beloften. En zeggen dat Fem van Empel, gisteren winnares bij de elite, ook nog steeds het recht had om in deze categorie te starten. De Nederlandse had een voorsprong van 50 seconden op de Française Line Burquier. Een andere Noorderbuur, Shirin van Anroij, werd derde.

Geen enkele Belgische renster eindigde in de top vijftien. De twee Kempense meisjes, Julie Brouwers uit Balen en Sterre Vervloet uit Vosselaar, werden 24ste en 25ste.  Brouwers (zie foto): ‘Op dit parcours was dit het beste wat ik er kon uithalen. Ik vind het niet normaal dat de beloften evenveel ronden moeten afleggen als de profs. Maar uiteindelijk was het wel plezant. De supporters zorgden voor heel wat sfeer en op die manier ga je altijd een stukje rapper. Laat het nu maar beginnen regenen.’

‘Ik heb er nooit aan gedacht om op te geven. Puck en Shirin behoren tot de profs dus daar is niks tegen te beginnen. Ik had dit koersverloop voorspeld. Ik ben tevreden. Ik had nu niet verwacht dat ik die toppers plots zou kunnen volgen. Ik ga geen rust in bouwen. Ik rij heel het seizoen. Ik hoop de kerstperiode goed door te komen en zet nadien alles op het BK.’

Vervloet: ‘Het is moeilijker om bij de top te behoren in het veldrijden dan op de weg. Het merendeel van de beloften hoort eigenlijk thuis bij de top van de elite-rijders. Toch verkeert niet iedereen in dat geval. Daarom moeten er aparte kampioenschappen blijven bestaan. Het is weleens tof om alleen maar met leeftijdsgenoten te koersen. Het parcours was superzwaar maar ik had liever een beetje meer slijk gehad. We waren beter een paar uur later gestart want ik voel dat het nu begint te regenen. Ik had verwacht om iets beter te doen maar had geen superdag. Ik ga even wat rust nemen en probeer er dan opnieuw te staan tegen de periode na Nieuwjaar.’

Edwin MARIËN

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten