• 21/06/2024

EK junioren mannen: pech en offday nekken renners uit de Kempen

NAMEN – Geen Kempenaar, zelfs geen Belg, is de nieuwe Europese kampioen bij de junioren mannen. Het werd de Fransman Léo Bisiaux (17), die ook al op de weg heeft bewezen wat hij kan. Op hem staat al een heel seizoen geen maat. De Deen Daniel Nielsen werd tweede. Het brons was voor de Nederlander Guus van der Eijnden.

Er werd wel wat verwacht van Belgisch kampioen Yordi Corsus uit Wiekevorst maar die kwam twee weken geleden ten val en had vandaag zijn dagje niet. ‘Hier valt niet veel aan te doen. Op naar de volgende cross. Ik was nog niet goed genoeg om van het podium te mogen dromen. Vorige week ging het nog vrij vlot. Het is nu zo. Het is nooit leuk om zover te eindigen. Ik denk dat ik  nu beter wat ga rusten om vervolgens op te bouwen naar januari toe. Dat zal mijn belangrijkste maand worden. In de eerste klim voelde ik al dat ik geen topdag had. Ik kon niet blijven rechtstaan. Het parcours is technisch en vrij zwaar en wanneer je dan een slechte dag hebt krijg je het enorm moeilijk. Ik ben ontgoocheld maar anderzijds komen er nog heel wat wedstrijden aan dus ik zal dit wel kunnen rechtzetten.’

Corsus einde als 28ste op 2’30”, twee plaatsen achter Ferre Urkens uit Gierle, die bijzonder veel pech kende. ‘Mijn ketting is er driemaal afgevlogen, telkens op een andere plaats op het parcours. De eerste keer was de zwaarste. Toen zat ze erg vast. In het begin was ik dus al op achtervolgen aangewezen waardoor ik op het einde tekort kwam. Ik had heel veel schrik om plat te rijden met al die stenen. Zonder die tegenslagen had er meer ingezeten want dit is een parcours dat me ligt. Ik mountainbike graag en veel. Deze omloop leunt daar dicht tegen aan.’ Axel Van den Broek uit Ravels werd 50ste.

Edwin MARIËN

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten