• 21/06/2024

EK baseball U12 van dinsdag tot zaterdag bij Koninklijke Mortselse Stars

MORTSEL – Het Europees Kampioenschap Baseball U12 vindt van morgen dinsdag 10 tot en met zaterdag 14 augustus plaats in Mortsel aan de Luchthavenlei.

De organisatie is in handen van CEB en Baseball & Softball Club Koninklijke Mortsel Stars, waar alle wedstrijden zullen worden gespeeld deze week.

Teams van tien Europese toplanden zullen deelnemen aan het EK-Baseball voor de leeftijdscategorie tot twaalf jaar.

Uniek is dat zowel de qualifier als het EK gedurende vijf achtereenvolgende dagen worden gespeeld op de baseballvelden gelegen aan de rand van Antwerpen Airport.

De jeugdspelers strijden voor rankingpunten. De twee finalisten van dit EK mogen door naar de U12 Baseball World Cup in Chinees Taipei dit jaar.

Morgen om 17 uur wordt het EK officieel geopend door Minister van Onderwijs en Sport, Ben Weyts (N-VA). Daarna spelen de ‘kleine Red Hawks’ hun eerste wedstrijd tegen Litouwen.

Woensdag volgen er een wedstrijd tegen Duitsland en de clash-der-lage-landen met Nederland en donderdag is de vierde poulewedstrijd tegen Oostenrijk.

De Belgische jeugdspelers hebben een grondige selectieprocedure doorstaan en flink geoefend waardoor er nu een sterke uitgebalanceerde Belgische ploeg deelneemt met vijftien jongens en één meisje uit de provincies Antwerpen, Vlaams-Brabant, Waals-Brabant, Namen en Brussel.

Zo willen de kleine Red Hawks alvast de positieve toon zetten voor de grote Red Hawks (U23 en Senioren) die respectievelijk eind augustus en eind september in actie komen op EK’s in Italië.

Iedereen is welkom om de wedstrijden te komen bekijken. Mortsel-voorzitter Damon Baesen doet een beroep op meer dan 35 vrijwilligers.

Er zijn dagelijks doorlopend wedstrijden tussen 9u30 en 20 uur. De finales worden zaterdagmiddag gespeeld. De toegang is gratis.

De Belgische selectie bestaat uit Owen Adams en Sid Van den Branden (Mortsel Stars), Armirotto Kaj, Jasper Lorrentop en Chloé Van Gestelen (Hoboken Pioneers), Mil De Quint, Lou Meir en Lars Van den Eynden (Brasschaat Braves), Oscar Delory (Namur Angels), Niels Freins, Martinez Ishihara Kentaro en Lars Verbeken (Merchtem Cats), William Santens (Royal Greys Merksem) , Emile Seynaeve-Vroman en Boris Yonchev (Mons-Saint Guibert Phoenix), Aaron Sluys (Brussels Kangarous). Coach is Jamie Flynn.

Het wedstrijdschema van de Belgen ziet er als volgt uit: Dinsdag 10 augustus 18u15 België-Litouwen, woensdag 11 augustus 12u15 België-Duitsland, 18u België-Nederland, donderdag 12 augustus: 18u België-Oostenrijk, vrijdag 13 augustus inhaalwedstrijden, halve finales en plaatsingswedstrijden, zaterdag 14 augustus finalewedstrijden (wedstrijd om eerste plaats om 17u30). (EM / Foto KBBSF)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten