• 27/05/2024

Eindfase in TestCovid en vaccinatiedorpen Voorkempen en Baldemore

WILRIJK – Het Antwerpse testdorp TestCovid aan het Wilrijkse Plein (voor inwoners van Antwerpen, Borsbeek, Schoten, Stabroek en Wommelgem) sluit de deuren op zondag 5 september. Na dertien maanden zijn de doelstellingen bereikt: de druk weghouden van de eerstelijnszorg en mensen testen die niet de kans hadden om zich te laten vaccineren. Wie vanaf maandag 6 september een test nodig heeft, kan terecht bij de huisarts, een triagepunt of laboratorium. Eerstdaags neemt het testdorp de 200 000ste PCR-test af.

Els van Doesburg (N-VA), Antwerps schepen van gezondheidszorg: ‘Tegen zondag heeft men er ongeveer 215 000 bezoekers getest: meer dan 200 000 PCR-tests en nog eens 15 000 antigeentests. Dat is meer dan één op de drie neuzen. Een onwaarschijnlijk aantal, waarmee we de eerstelijnszorg overeind hebben gehouden.’ Er zijn intussen voldoende alternatieven voor wie zich wil laten testen. Een overzicht daarvan is te vinden op www.testcovid.be en op https://www.antwerpen.be/info/60393114d6135bf2e4292682/corona-je-laten-testen

Inwoners van de Eerstelijnszone Voorkempen (Brecht, Malle, Schilde, Wijnegem, Zandhoven en Zoersel ), die nog geen vaccin ontvingen, krijgen in september de kans om zich nog op verschillende locaties in de eerstelijnszone te laten vaccineren. ELZ Voorkempen organiseert vaccinatiemomenten vergelijkbaar met de andere vaccinatiecentra uit de omgeving, die ook starten met lokale vaccinaties.

Tijdens dit project is er op verschillende momenten en locaties een infosessie voorzien voor twijfelaars. Een mobiel vaccinatieteam is aanwezig om diezelfde dag nog mensen te vaccineren. Inwoners van de eerstelijnszone kunnen zich op verschillende manieren registreren. Dat kan via https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=GB2uL_bcsEWGseAJmMb5TRDWk8-cyQZCt-mBFociDHRUMEE5SU5SM1ZBODZOQUNVOThFTVRCRjBJUC4u, via de gemeente, telefonisch via het callcenter (03 201 50 40, van maandag tot zaterdag tussen 9 en 13 uur) of men kan zich ter plaatse aanmelden voor de infosessie en/of een vaccin. Een opvolgmoment voor de tweede prik Pfizer staat 21 dagen later gepland op dezelfde locatie.

De laatste prik Pfizer (eerste dosis) is in het vaccinatiecentrum voorzien op donderdag 9 september. Vanaf woensdag 15 september zijn er vaste vaccinatiedagen op woensdagnamiddag tussen 14 en 17 uur en op zaterdagvoormiddag tussen 9 en 12 uur. De laatste prikdag voor de tweede dosis van het Pfizer-vaccin is voorzien op zondag 9 oktober. Voor AstraZeneca is op woensdag 15 september en voor Johnson & Johnson op woensdag 29 september.

Het vaccinatiecentrum Baldemore (inwoners van Balen, Dessel, Retie en Mol) zit ook in de afbouwfase met nog slechts sporadische vaccinatiedagen. Bij de 12-18-jarigen spreekt men van een bijzonder fraaie vaccinatiegraad van 84 procent. Wel hoopt men zo snel mogelijk op officiële duidelijkheid vanuit Vlaanderen voor een eventueel ‘boostervaccin’. Vandaag organiseert men nog eens een vrij inloopmoment tussen 18 en 20 uur met Johnson & Johnson. Elke nog niet gevaccineerde volwassene (+18 jaar) is welkom.  Na zaterdag 25 september gaat men over van ‘vaccinatiecentrum’ naar ‘vaccinatiepunt’. Dit betekent dat nog de helft van de maximale vaccinatiecapaciteit wordt behouden. (EM / Foto ZNA)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten