• 24/05/2024

Eindejaarscampagne Liever Lokaal afgesloten in Hulshout, Bornem en Kalmthout

HULSHOUT – De eindejaarscampagne Liever Lokaal zit erop. Voor het eerst organiseerde de provincie Antwerpen de provinciebrede eindejaarsactie, waarbij de gemeentebesturen ontzorgd werden.

De provincie bezorgde de deelnemende gemeenten en handelaars een volledig communicatiepakket met affiches, flyer, een website, QR-codes én een wedstrijdapp.

Hiermee konden consumenten aan de kassa deelnemen aan een wedstrijd. 40 steden en gemeenten namen deel, wat meteen goed was voor 1 400 handelaars.

Wie lokaal shopte en via de wedstrijdapp de QR-code van de handelaar scande, maakte kans op een mooie prijs, geschonken door het gemeentebestuur of de handelaars.

De provincie Antwerpen verlootte onder de deelnemers bovendien drie Norta e-bikes. De winnaars namen deze vandaag in ontvangst tijdens een feestelijke uitreiking in de winkels waar ze de winnende scan uitvoerden.

De e-bikes werden uitgereikt door de betrokken handelaars, vertegenwoordigers van de betrokken gemeenten en gedeputeerde Kathleen Helsen (CD&V).

In Hulshout gebeurde dat door Elien Bergmans (CD&V), schepen voor lokale economie en Anke Vleugels, ambtenaar lokale economie bij Bakkerij Vanalles &nogwat,  Grote Baan 65. Winnares was Griet Van Goethem (zie foto hieronder).

In Bornem was burgemeester Greet De bruyn (CD&V) aanwezig bij  JEBA, Boomstraat 27. Daar won Tine Vergauwen (zie foto hieronder).

In Kalmthout tenslotte werden de honneurs waargenomen door burgemeester Lukas Jakobs (CD&V, links op de foto) en An Loos, afdelingshoofd personeel en organisatie bij Spar Nieuwmoer, Wuustwezelsteenweg 13. De gelukkige was Carine Thys. (zie foto hieronder)

Betrokken politici en de gedeputeerde deden op elke locatie een welkomstwoord en lichtten kort het resultaat van de campagne toe. Daarna werden de e-bike en eventuele lokale prijzen uitgereikt.

Helsen: ‘We zijn in de wolken omdat we kunnen meedelen dat we een ongelofelijke 21 000 deelnames hebben verzameld en meer dan 6 000 enthousiaste deelnemers hebben mogen verwelkomen.’

‘Dit succes is volledig te danken aan het geweldige enthousiasme van onze lokale shoppers, evenals de onvermoeibare betrokkenheid van onze lokale handelaren.’

‘Buiten de drie die we vandaag huldigen zijn er nog winnaars, sommige gemeentes en handelaren hebben zelf ook nog prijzen voorzien.’

‘Kijk dus zeker even op je gemeentelijke website, en bij je lokale handelaar of jij niet één van de vele leuke prijzen hebt gewonnen.’

‘De actie is nu voorbij, maar blijf vooral langsgaan bij jouw lokale handelaar want lokaal shoppen dat is altijd een goed idee.’ (EM / Foto’s Gemeente Kalmthout & Provincie Antwerpen)

  

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten