• 23/06/2024

Eet in toprestaurants tijdens Smaakmeesters, digitale waterpartij Groenplaats

ANTWERPEN – Begin oktober vindt de zevende editie van Smaakmeesters plaats, hét culinaire festival van stad Antwerpen. Nieuw dit jaar zijn de wandelingen door verschillende wijken waarbij foodies eten bij de top van de Antwerpse gastronomische scène. Van vrijdag 1 tot en met zondag 3 oktober kunnen zij genieten van een driegangenmenu verspreid over drie restaurants. Daarbij zit steeds een sterrenzaak.

De formule van Smaakmeesters is gekend: een 130-tal Antwerpse horeca- en speciaalzaken laten culinaire fijnproevers een heel weekend proeven van hun meesterschap. Daarnaast zijn er in de binnenstad leuke culinaire animaties, zoals kookdemonstraties. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het programma. Wat al vaststaat, is dat de stad zich op zondagmiddag 3 oktober van haar beste culinaire kant laat zien met een totaalbeleving bij gastronomische restaurants. Koen Kennis (N-VA), schepen voor middenstand en toerisme: ‘Het wordt een culinaire ontdekkingstocht door de culinaire hoofdstad van Vlaanderen, precies daarom hebben we Smaakmeesters in het leven geroepen.’

De stad is trots op haar gastronomische potentieel. Ze wil haar culinaire top in de etalage zetten in het kader van The World’s 50 Best Restaurants, waarvan de awarduitreiking op dinsdag 5 oktober plaatsvindt in Antwerpen. Daarom lanceert ze voor deze Deluxe-editie van Smaakmeesters: een driegangenmenu verspreid over drie  gastronomische zaken. Tot de verbeelding sprekende namen als The Jane, Le Pristine, Het Gebaar, Nathan en Zilte schaarden zich achter dit project. Ze openen zondagmiddag 3 oktober samen met nog 22 andere sterren- en toprestaurants hun deuren voor deze unieke ervaring.

De topzaken werden ingedeeld in negen arrangementen van drie zaken, telkens in een andere wijk. In elke cluster zit minstens één sterrenzaak. Wie een tafel reserveert, krijgt een driegangenmenu (inclusief aperitief, dessert en koffie) voorgeschoteld in telkens een andere zaak. De verschillende te boeken arrangementen zijn: Arrangement 1 De Koninck: The Butcher’s Son * – Black Smoke – Bokertov Laila; Arrangement 2 Carolus Borromeus: FRANQ * – Nage – Sir Anthony Van Dijck; Arrangement 3 Botaniek: Het Gebaar * – Bar Bulot – 1238 Restaurant; Arrangement 4 PAKT: The Jane ** – August – Butcher’s Cave; Arrangement 5 Kathedraal: Nathan * – DIM Dining – invincible: Arrangement 6 KMSKA: Kommilfoo * – Lewis – L’épicerie du Cirque; Arrangement 7 Dageraad: Dôme * – Cuichine – Ardent; Arrangement 8 Eilandje: Zilte *** – Bistro L’îlot – Pazzo; Arrangement 9 Theater: Le Pristine* – Graanmarkt 13 – Fine Fleur. De luncharrangementen zijn beschikbaar op zondagmiddag 3 oktober. Prijzen starten vanaf 165 euro.  Info en reservatie www.smaakmeesters.be

Als smart city lanceerde stad Antwerpen een oproep naar voorstellen om van de Groenplaats als centraal plein ook de digitale toegangspoort van de stad te maken. Bureaus Yellow Window en Kan Design kwamen als laureaat uit de bus.  Zij stelden een digitale waterpartij aan het Rubensstandbeeld voor met ledtegels op de grond. Dat biedt verschillende mogelijkheden, denk aan een digitale wensvijver of een digitaal waterballet. Bovendien is er een wisselwerking mogelijk met de mobiele stadsapp die Antwerpen gaat ontwikkelen. Ook de verwijzing naar water past mooi bij Antwerpen als stad aan de stroom. De ontwerpers die de plannen voor de heraanleg opmaken, zullen nu bekijken of en hoe het winnende wedstrijdconcept kan geïntegreerd worden in het plein. Daarbij komen ook nog andere innovatie ideeën aan bod. (EM / Foto Stad Antwerpen)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten