• 20/06/2024

Eerstekolomzetting op site Serneels, Alvo Noorderwijk steunt Foodsavers Zuiderkempen

HERENTHOUT – Vanochtend werd op site Serneels in Herenthout de eerste kolom gezet. In plaats van de gebruikelijke eerstesteenlegging organiseerde het lokaal bestuur deze eerste kolomzetting met een feestelijke receptie, in aanwezigheid van de burgemeester, de voorzitster van de van de zoneraad van Brandweer zone Kempen en de betrokken (bouw)partners.

In 2013 kocht gemeente Herenthout het terrein van voormalige bouwfirma Serneels aan de Itegemse Steenweg. In het meerjarenplan werd opgenomen dat deze site de nieuwe locatie wordt van zowel de technische dienst, de brandweer als het Rode Kruis.

Burgemeester Stijn Raeymaekers (Eenheid): ‘Op 17 januari 2022 werd de plaatsingsprocedure opgestart, waarvan de opdracht op de gemeenteraad van 4 juli 2022 werd gegund aan de firma TM De Peuter-Beneens uit Herentals. Van het totale bedrag van 7 501 802,07 euro, wordt 5 320 226 euro betaald door de gemeente en 2 193 676,07 euro door Hulpverleningszone Kempen, als aandeel voor het huisvesten van de brandweer.’

De werken gingen van start op 9 januari. Het terrein werd klaargemaakt, de funderingszolen werden uitgegraven, voorzien van bekisting met wapening en al volgestort met beton, om dan op vandaag de eerste kolom te zetten. De kolom is een betonnen prefab-element dat als steunbeer gaat dienen voor het gebouw.

Raeymaekers: ‘Eind deze maand wordt een hoogspanningscabine gezet, begin mei wordt een aanvang genomen met de aanleg van de nutsvoorzieningen en eind mei volgen er rioleringswerken en aansluitingen op het bestaande rioleringsnetwerk.’ Het einde van de werken is voorzien rond april 2024.

De supermarkt Alvo Heylen in Noorderwijk (Herentals) heeft zijn deuren zaterdagavond gesloten en gaat pas begin juli weer open maar dan als een filiaal van Colruyt. De supermarkt heeft gedurende de voorbije week een grote uitverkoop gedaan maar toch zijn er nog voedseloverschotten.

Om deze voedingsmiddelen niet zomaar verloren te laten gaan, nam de filiaalleider zelf het initiatief om Foodsavers Zuiderkempen te contacteren.

Hilsande Sels, coördinator van Foodsavers Zuiderkempen: ‘Door voedseloverschotten te doneren kunnen wij als Foodsavers sociale organisaties zoals sociale restaurants, Welzijnschakels, sociale kruideniers of lokale Toevluchtafdelingen voorzien van de nodige voedingsmiddelen.’

‘Zij zorgen ervoor dat mensen in armoede via voedselbedeling een gezond, vers en variërend aanbod aan voedsel kunnen ontvangen gedurende het ganse jaar.’

‘Dagelijks halen onze werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt verse en diverse producten op bij verschillende winkels, boerderijen, kleine zelfstandigen en voedingsbedrijven, die anders als voedseloverschot verloren zouden gaan. Deze week zullen onze medewerkers ook bij supermarkt Alvo Heylen langsgaan.’

“Foodsavers Zuiderkempen is een lokaal voedseldistributieplatform. We zamelen voedseloverschotten en -overproductie in bij supermarkten en producenten en verdelen dit voedsel bij sociale organisaties en kansengroepen in de regio Kempen. Hiermee worden mensen in voedselonzekerheid ondersteund.’ (EM / Foto Gemeente Herenhout)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten